BIST 9.571
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.474,10
POLİTİKA

ABD'ye karşı bir hamle daha! Ticaret Bakanı Pekcan açıkladı

ABD'nin Türkiye'ye yönelik ticari yaptırımlarıyla ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan flaş açıklamalarda bulundu. Pekcan 'yaptırımlara karşılık verdik daha da vereceğiz' açıklamasını yaptı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk şirketlerinin haklarını koruyacaklarını belirterek "Karşılık vereceğiz" dedi. Bakan Pekcan, yüksek büyüme oranlarının sürdürüleceğini aktardı.

Pekcan'ın açıklamaları şöyle,:

"Siyasi farklılıklar ile ekonomik konular ayrı tutulmalı. Türk lirası olumsuz etkilendi fakat bu kalıcı değil geçicidir. Büyüme potansiyele sahip bir ülkeyiz. Ülkemize yönelen ekonomik saldırıları en etkin şekilde aşıyoruz. ABD'den ithalatta 22 kalemde vergi oranını iki katına çıkardık.

553 MİLYON DOLARLIK KARŞILIK VERDİK Yaptırımlara 533 milyon dolarlık ek vergiyle karşılık verdik. ABD'nin haksız işlemleri karşısında Türk firmalarının hakkını korumaktan asla imtina etmeyeceğiz, gereken karşılığı vereceğiz. ABD'nin demir çeliğe ek vergi kararı ABD'li ihracatçıyı da olumsuz etkiler. ABD önemli bir ticaret ortağımız ama tek partnerimiz değil. Başka ortaklıklarımız, alternatif pazarlarımız bulunmaktadır"

Sitene Ekle
Etiketler