BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10

Abdurrahman Karamanlıoğlu

Bu hafta sizlere ülkemizin hayırsever işadamlarından turizm yatırımcısı Abdurrahman Karamanlıoğlu ve yaptıklarını paylaşacağım.

 

Merhabalar,

 Bu hafta sizlerle ülkemizin hayırsever işadamlarından turizm yatırımcısı Abdurrahman Karamanlıoğlu ve yaptıklarını paylaşacağım.

Mütevazı kişiliğiyle durmaksızın çalışan, azmeden ve ömrünü hizmete ve hayırsever sosyal sorumluluk projelerine adayan önemli turizm yatırımlarına imza atarak ülkemiz ekonomisine istihdam ve katkı sağlayan büyük küçük ayırt etmeden insana insan olduğu için değer veren gözlemci kişiliğini yaşam ve iş tecrübeleriyle birleştirerek en duyarlı şekilde ülkesine hizmet etmeye devam eden Karamanlıoğlu başarısının sırrının azmetmek ve inanmak olduğunu ve bu doğrultuda önüne koyduğu hedeflere ulaşmak için hiç durmadan çalıştığını söylerken Almaya da ki öğrencilik yılları bir film şeridi gibi gözlerinin önünden geçti ve duygularını gizleyemedi.

Ne Oldum Değil, Ne Olacağım Demeli

Ne oldum değil ne olacağız derken, kadınlarımız toplumumuzun anasıdır, kardeşidir kısacası her şeyidir. Zor koşullarda kalmış, çaresizlikten ne yapacağını bilemeyen bir yol arayan kadınlarımız başta olmak üzere onların daha mutlu, daha iyi, daha güvenli bir şekilde topluma kazandırılması çok önemlidir bu doğrultuda üstün gayret ve çabalarla elimden gelen ne varsa yapmaya her zaman hazırım.  Bu husustaki hassasiyetim,  yapılması gerekenler listemde en öncelikli konulardandır. Bu doğrultudaki çalışmalarım süratle devam etmektedir. Yine  geleceğimiz olan çocuklarımızın  eğitimleri için  ülkemizi gelecekte en iyi şekilde başarılı meslek sahipleri olarak temsil etmeleri için okullar açmak, mevcut okulların daha iyi teknolojilerle koşullarının iyileştirilmesi bu istikamette destek olabilmek küçücük bir katkıda bulunabilmek çok değerli. “Ne Mutlu Türküm” diyebilmenin anlamı benim için ülkeme kanımın son damlasına kadar hizmet etmektir.  

Denizli İle Bütünleşti

Son dönemde Denizli’de yaptığı yatırımlar ile gündeme gelen Karamanlıoğlu adeta Denizli ile bütünleşmiş. Denizli’de  7 den 70’e herkesin saygı ve sevgisini kazanmayı bilmiş.  Kendisi ile olan görüşmelerim ve izlenimlerim doğrultusunda açık yüreklilikle ifade edip bu yazıyı yazmama ve siz değerli okuyucularımla paylaşmama sebep olan en önemli gözlemlerinden birisi verdiği sözü yerde bırakmayan sözünün eri bir kişilik olması, çalışanlarına ve çevresine olan saygısı ve samimiyeti oldu. Yaptıkları ile övünmemesi, sessizliği, kendi halinde kalışı ve asil duruşu böylesine önemli bir şahsiyeti yazmalıyım dedirtti.

Ben Size Otel Satın Aldım

Çalışanlarına ben size otel satın aldım dedi ve ekledi sonuna kadar arkanızdayım.  Ekibime güvenim sonsuz dürüst, ahlaklı yaptığı işi seven topluma saygılı ülkemize gelen turistlere en iyi şekilde Türk misafirperverliğini her daim yaşatacaklarına inanıyorum.

 

SPA Hotel Yönetim Kadrosu

Şeref KARAKAN                              Genel Müdür

Zeliha ÖKSÜZ                    Genel Md .Asst. ve Halkla İlişkiler

Metin PAÇ                         Genel Müdür Yardımcısı

Recep ALTUNTAŞ            Satış ve Pazarlama Md.

Murat TAŞLICALI             Rezervasyon Müdürü

İzzet YILMAZ                     Aşçıbaşı

Sedef ZAİM                       House Keeper

Melekper DOĞANCI      Sağlık Merkezi Md.

Yaşar AYANLAR                                Metrotel

Hakan KORKMAZ            Satınalma Müdürü

Murat KAHRAMAN        Teknik Servis Md.

Tansel DİLBİL                     Güvenlik Md.

Otelimizin başında Şeref Karakan gibi güçlü bir isim olması beni otelcilik anlamında yeni yatırımlar yapmaya teşvik etmektedir.

 

Abdurrahman Karamanlıoğlu Kimdir?

Yüksek Maden Mühendisi

Spa Hotel Colossae Thermal (Pamukkale) ve Ramada Ankara Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı.

04.01.1947 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Abdurrahman Karamanlıoğlu evli ve iki kız babası. Büyük kızı Rahime Hande Karamanlıoğlu ODTÜ mezunu ve şu anda Ramada Ankara Otelin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü, küçük kızı Mehlika Karamanlıoğlu İngiltere Manchaster Üniversitesinde biyoloji üzerine doktorasını tamamlamakta.

 

35 yıl önce Federal Almanya’da Yibitaş kadrosuna dahil olan ve son 25 yılda ise Yibitaş’ın bütün şirketlerinin yönetim kurullarında görev alan Maden Yüksek Mühendisi Abdurrahman Karamanlıoğlu, Yibitaş’ın Cimpor’asatılmasının ardından sürpriz bir kararla otelcilik sektörüne girmek amacıyla Ramada Ankara otelini satın aldı. Özellikle Denizli’de turizm sektöründe yaptığı yatırımlarla tanınan hayırsever İşadamı Abdurrahman Karamanlıoğlu Milli Eğitime 1 milyon TL bağışta bulunarak eğitime verdiği gönüllü desteklerinden dolayı  Akköy Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin isim hakkı verildi. Ankara’da 1990 yılından bu yana hizmet veren Tunalı Hilmi caddesinde yer alan Ramada Ankara Hotel Başkentin en ayrıcalıklı otelleri arasında yer alıyor. Ankara’da otelcilik alanında ilk interaktif TV uygulamasını yapan, ilk CRM ağına sahip olan ve müşterilerine ücretsiz internet hizmeti veren Ramada otelin ardından Denizli-Pamukkale’de Spa Hotel Colossae Thermal’ide satın alan Karamanlıoğlu Türkiye genelinde oteller zinciri oluşturmayı planlıyor.

Hayırlara vesile olacak daha nice sağlıklı günler ve örnek  insanlarla geleceğe emin adımlarla yol almak umuduyla bu haftalık sizlere veda ederken önümüzdeki yazıda Denizli izlenimleriyle tatil tadında buluşmak üzere.