BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA

Abdüllatif Şener'den zehir gibi sözler

AKP’nin kurucularından ve eski maliye bakanı Abdüllatif Şener, hükümete çok sert eleştiriler yöneltti.

Abone ol

AKP'nin kurucu isimlerinden ve eski maliye bakanı Abdüllatif Şener gündemdeki konular ve seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Şener,
 'Fenerbahçe davası, Gezi eylemleri, Suriye politikası ve yolsuzluk operasyonunun normalde hükümeti devirmesi gerektiğini' söyleyip, 'AKP'nin tüm bunlara rağmen seçimde iyi oy aldığı' yorumu yaptı. Şener, 17 Aralık sonrası sızan tapelerde 'ülkenin mafya yöntemlerine göre idare edildiğinin' ortaya çıktığını söyledi.

HER BİRİ HÜKÜMETİ DEVİREBİLİRDİ

Yerel seçim sonuçlarını Hürriyet gazetesine değerlendiren Şener şöyle konuştu: “Ama 2011'den bu yana, Türkiye tarihindeki en geniş ve yaygın sivil demokratik eylemler olan Gezi, hükümetin de etkisiyle Fenerbahçe seçmeninde rahatsızlık yaratan 'şike' davası, en fazla dindar kesimleri rahatsız etmesi gereken Suriye'deki son derece yanlış dış politika, 17 ve 25 Mart Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları ile ülkenin mafya yöntemlerine göre idare edildiğini gösteren ses kayıtları ortaya çıktı. Bu saydıklarımdan her biri, bir hükümeti devirecek özelliğe sahiptir. Buna rağmen bu seçimde ben iktidar partisinin iyi sonuç aldığını düşünüyorum.”

SURİYE'DE MEDYA KULLANILIYOR

Şener, AKP'nin Suriye politikasının esasında oy kaybına yol açması gerektiğini ancak partinin medya üzerindeki kontrolü sayesinde bunu engellediğini de savundu. Şener, Erdoğan'dan 'Ortadoğu'da 2′inci Dünya Savaşı'ndan daha fazla kan akan mevcut süreçle bağlantılı bir lider' diye niteledi ve şu yorumu yaptı: “Suriye konusunda ise Başbakan'ın istediği gibi yayın yapanların oranı yüzde 95. Sağ muhafazakâr ve dindar kesimi derinden etkilemesi gereken olaylar ve gelişmeler yaşanmasına rağmen kamuoyu algısı nedeniyle oy eğilimlerinde etkili olamıyor.”

Abdüllatif Şener, görüş ayrılıkları nedeniyle AKP'yle yollarını 2007′den sonra ayırmıştı.