BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.279,44
HABER /  POLİTİKA

Abdüllatif Şener'den korkunç iddia

Türkiye ile gerilimli günler yaşayan İran'a giden eski Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'den ilginç açıklamalar.

Abone ol

İran'ın daveti üzerine Tahran'da Suriye konferansına katılan Abdüllatif Şener, hükümetin dış politikasını yerden yere vurdu. 

El Kaide uzmanı İranlı yetkililerle görüştüğünü söyleyen Şener, Türkiye’yi parçalama adına El Kaide militanlarının Alevileri katledeceği iddiasının kendisine iletildiğini açıkladı.


Suriyelilerin geleceğine Suriyeliler'in karar vermesi gerektiğini söyleyen Şener, “Türkiye'nin muhalefetin yanında yer alması uluslararası güç odaklarının taşeronluğunu üstlenmekten başka hiçbir anlam ifade etmiyor” dedi.

Yeniçağ'ın haberine göre, Tahran'da kaldığı otelde El-Kaide konusunda uzman İranlı yetkili ile görüştüğünü söyleyen Şener, “El-Kaide ile ilgili bilgi istedim. Çünkü onlar bu konuda tecrübeli. Türkiye'den El-Kaide'ye katılmak üzere gidenler İran üzerinden ulaşıyor. El-Kaide ile ilgili son duyumları onların uzmanlarından dinledim. Hatta 6-7 kişi ile birlikteydik. Görüştüğüm kişi, El-Kaide'nin ABD'nin bölgeyi yeniden dizayn etmek, Türkiye'yi istikrarsız hale getirip parçalamak adına Alevileri hedef alacağını ve katliamlara başlayacağını söyledi” dedi.

ANKARA TAŞERON SUÇLAMASI

Suriye'yi karıştıranların dışarıdan gelen silahlı kişiler olduğunu, ülkede istikrar için bu grupların ülkeyi terk etmeleri gerektiğini vurgulayan Şener, Türkiye'nin destek verdiği muhaliflerin meşru olmadıklarını savundu. Şener, şöyle devam etti: “Suriye'deki muhalefetin insan hakları ihlalleri ayyuka çıkmış. Çocukları katlediyor, türbelere bomba atıyorlar. Öylesine çok yabancının Suriye'de kan gövdeyi götürecek bir eylemi başlattığı bir ortamda halk nazarında içerideki Suriyeli muhalifler de yara alıyor.

Yabancı işgalcilerle işbirlikçi konumuna düşen Suriye muhalefeti ortaya çıkmış vaziyette. Uluslararası senaryolar ortaya konularak muhalefet yapısıyla Suriye'de iyi şeyler olsun amaçlamıyor. Sadece uluslararası küresel güçlerin Suriye'yi karıştırmak ve Suriye üzerinde kendi emellerini gerçekleştirmekten başka hiçbir niyetleri yok.”