BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  SEÇİM

Abdüllatif Şener'den bomba Erdoğan iddiası

Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına, AK Parti'nin eski üyelerinden Abdüllatif Şener konuk oldu.

Abone ol

Şener, "İktidarın çıkaracağı aday belli gibi gözüküyor. Ama hiçbir şeyden emin olmamak lazım. Karşısına çıkacak adaya göre vazgeçebilir" iddiasında bulundu.

Bu sözlerden sonra meydanda alkış tufanı koptu. Uğur Dündar da "Öyle mi ooo" diyerek heyecanını ve şaşkınlığını dile getirdi.

ÇATI ADAYI OLARAK ALKIŞLANDI

Uğur Dündar programda Abdüllatif Şener'in, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmekte zorlandığı çatı adaylarıyla ilgili bir ankette en fazla oyu alacak kişi olarak gösterildiğini söyleyince salondan alkış aldı.

ŞENER'DEN İDDİALI ÇIKIŞ

Abdüllatif Şener, iktidarın çıkaracağı adayın belli olmasına karşın, muhalefetin çıkaracağı adaya göre iktidar adayının vazgeçebileceğini söyledi.

"Çatı adayı olarak güçlü bir isim çıkarsa vazgeçebilir" diyen Şener, Başbakan Erdoğan'ın hukuk karşısında zor durumda olduğunu savundu.

Davaların altından kalabilmesi için ölünceye kadar iktidarda kalmak zorunda olduğunu iddia eden Şener, sözlerine şöyle devam etti:

Bu nedenle eğer muhalefet anlaşır, ilk çıkış çok önemlidir kamuoyunda. Alır bu seçimleri dedirttirmek son derecede önemlidir. Bir adayla çıktığı takdirde rüzgar, bu çatı adayının lehine esmeye başladığı taktirde başbakanın adaylığında ısrarcı olacağını düşünmüyorum. Zaten ilan etmemesinin sebebi muhalefetin adayını bekleyişidir. Önce muhalafet bir sürsün ondan sonra ben çıkacağım demek istiyor. Tabloyu böyle okuyorum. Muhalefetin adayı önemli. Hayret ediyorum muhalefet çevrelerinde zaman zaman hayatta hiç bir mücadelesi olmamamış insanların isimleri dolaşıyor bu sağlıksız bir şey.

BAŞBAKANIN HİÇ ŞANSI OLMAZ

Sol aday çıktığı takdirde veya merkez sağdan aday çıktığı takdirde Saadet Partisi'nin yüzde 3 oyununun tamamı Erdoğan'a gider. Yurt dışı oylardaki dengelerle ve genel havayla seçimi alma ihtimali var. 

İki şeyi önemsiyorum. Mutlak süretle AK Parti'den minimum yüzde 5 oy alacak aday lazım. Yüzde 5 oy devşirdiğiniz takdirde başbakanın hiç şansı olmaz. BDP desteği bile kurtarmayabilir. İkinci tur açısından da kurtarmayabilir. AKP'den oy alacak ve Saadet'in oylarının kaçmaması lazım. 

İkincisi partilerin bunu iyi çalışması lazım. Statik analizlerin her zaman geçerli olduğunu düşünmüyorum. Bugünkü fotoğraflara baktığımızda her gün kanallarda 8 saat görünen başbakan var. Buna karşılık gündemde değil siyasette değil kamuoyu yoklaması yapsanız hiç tanınmayacaktır. Statik durumu gösteren tablo seçim sonucu değildir. Piyasaya sürdüğümüzde bir hafta içinde aday olarak tüm Türkiye tanıdığında seçmen eğilimleri nasıl belirlenir bunu bir takım sosyal analiz yöntemleri vardır bilim admlarına yaptırabilirler. "