BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA

Şahin'den Abdullatif Şener'e ağır itham

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin darbe hazırlıkları ve cumhurbaşkanlığı seçim öncesinde yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 2007 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde önemli görevler karşılığında Abdullatif Şener'in ikna edildiğini iddia etti. Şahin bu iddiasını doğrulayacak tanıkların olduğunu savundu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, önceki gece katıldığı Ülke TV yayınında da dikkat çekici açıklamalar yaptı. Zaman zaman sözlerine itibar edebilecekleri bazı kişilerden haberler geldiğini, TBMM’de siyasetle fazla ilgisi olmayan birinin, “Sayın Bakanım size bir şey söyleyeceğim’’ dediğini anlatan Şahin şunları aktardı:

“(Çok ciddi ihtilal hazırlığı varmış, sizlerin haberi var mı? Hatta Başbakanın yurtdışına gidip dönmemesini önerenler varmış) dedi. Bunlar Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde oluyor. Fazla inanmak istemiyorum, ama ‘acaba’ diye de değerlendiriyorum.”

‘ABDÜLLATİF BEY İKNA EDİLMİŞ’

Bunu birilerinin “korku salmak için yaptığı”na yönelik düşüncesini aktaran Şahin, 2007’deki Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde yaşananları anlattı.

“Ben şimdi araştırıyorum, Erkan Mumcu’nun bu vaatlere nasıl kandığını. Mumcu benim çok eski arkadaşımdır, nasıl böyle tezgâha inandı anlamış değilim. Bizden birisi de inandı bunlara, Abdüllatif Şener Bey. Eski arkadaşımız, partimizin kurucusudur. Abdüllatif Bey birileri tarafından nasıl ikna edilmişse edilmiş, ‘Bu iktidar gidecek AK Parti kapatılacak’, kendisine de herhalde bir takım makamlar açılacak, Cumhurbaşkanlığı vaadinde falan bulunulmuş. Abdüllatif Bey’in bizden kopması, daha sonra parti kurması, kurmak zorunda olması o süreçte yeni oluşumun olacağı ve kendisinin de önemli göreve geleceği konusunda ikna edilmiş. Bu konuda tanıklarım da var’’ dedi.