BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'dan yıllar sonra ilk mesaj!

PKK'nın İmralı'da tutuklu bulunan elebaşı Abdullah Öcalan ile dün görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, görüşmenin detaylarını bugün Diyarbakır'da açıkladı.

Abone ol

Mehmet Öcalan, dün İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmenin içeriğini bugün Diyarbakır'da açlık grevinin sürdüğü DBP binasında açıkladı.

5 yıldır avukatlara, 23 aydır ise aile fertlerine Abdullah Öcalan'la görüş izni verilmiyordu. Dün aileye çıkan izin üzerine Mehmet Öcalan İmralı Adası'na giderek ağabeyi Abdullah Öcalan'la görüşmüştü. Mehmet Öcalan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan İstanbul'a dönmüştü.

Gemlik'ten İstanbul'a dönen Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarıyla bir araya gelerek görüşmenin detaylarını paylaştı. Yapılan bu görüşmenin ardından Mehmet Öcalan ile Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mazlum Dinç, bu sabah uçakla Diyarbakır'a hareket etmişti. Mehmet Öcalan ve Avukat Mazlum Dinç, Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu açlık grevi eylemcilerine görüşmenin içeriğini aktardı. Bu buluşmanın ardından ise Öcalan'ın mesajının kamuoyu ile paylaşıldı.

İŞTE ABDULLAH ÖCALAN'IN MESAJI

Mehmet Öcalan, Abulldah Öcalan'ın "Çözüm tek taraflı olmaz, en büyük taraf devlet konu ne kadar siyasiyse o kadar da hukuksaldır" mesajı verdiğini söyledi.

Mehmet Öcalan "Ağabeyim Abdullah Öcalan, 'bizim projelerimiz vardır, o önceki süreci biz yok etmedik. 6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır. Artık bu kan, gözyaşı dursun, bunu basına açıklayabilirsin" dedi.

ÖCALAN'IN SAĞLIK DURUMU

Mehmet Öcalan "Ağabeyim Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu iyidir. Fiziksel olarak orada bir sorunu yoktur. Durumumuz eskisi gibi devam ediyor." şeklinde konuştu.