BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'dan 8 Mart mesajı ve aşkın tarifi

Abdullah Öcalan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Şanlıurfa'daki mitingde okunan mesajında 'aşkın kendisi için olan tarifini' yaptı.

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kaleme aldığı mesajı, Kongreya Jinen Azad (KJA) öncülüğünde Kobani sınırı yakınında bulunan Urfa’nın Suruç ilçesinin Çaykara köyünde düzenlenen mitingde, İmralı Heyeti'nde yer alan Ceylan Bağrıyanık tarafından okundu.

AŞKIN TARİFİ

Öcalan 8 Mart mesajında, “Kürdistan, Kürt realitesinde aşkın sosyolojisini bilmek gerekir. Ben aşkı, sevgiyi, aileyi inkar etmiyorum. Bunlara bağlılık soylu bir bağlılıktır, ama özgür bir yaşam olmadan bunların bir anlamı yoktur. Benim bahsettiğim sosyal bir aşk, toplumsal bir aşktır” dedi.

Rudaw'ın haberine göre, 30 yıldır en önemli destekçilerinin, kadın arkadaşları olduğunu dile getiren Abdullah öcalan, mesajına şöyle devam etti:

"BİZİM DEVRİMİMİZ KADIN DEVRİMİDİR"

Benim kadınla diyalogum, sözleşmem önemlidir. Siz kadının toplumsal sözleşmesini geliştireceksiniz. Kadın cinayetlerinden tutalım da kadın sünneti, tecavüz ve benzeri hepsine karşı mücadele veren bir sözleşme olmalı. Derinlikli ele almalısınız. Erkeklere güvenmeyin. Erkek dogmatiğini yıkın. Kadınlığınıza güvenin. Eşitlik ve özgürlük kadın meselesiyle sağlanır. Bu nedenle bizim devrimimiz, kadın devrimidir."

Kadınlardan, “Ben kimsenin değilim” demelerini isteyen öcalan, “Kadın kocasının eşi, babasının kızı ya da abisinin kız kardeşi değildir, olmamalıdır” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "3 çocuk, erken evlilik” önerilerini hatırlatan PKK lideri, şunları ekledi:

“O da bilinçli olarak söylüyor, ben de bilinçli olarak söylüyorum. İki anlayış çatışıyor. Bakalım o mu kazanır, biz mi kazanırız göreceğiz.”

5 bin yıllık erkek egemen kültürün, “tecavüzcü kültür” olduğunu belirten Öcalan, “Devletle de benim diyalogum, kadın özgürlüğü lehine demokratik toplum projesini, demokratik devletle buluşturmak üzeredir" ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan, kadınların “Öcalan özgür olmadan özgür olmayacağız” sloganını “güzel” bulduğunu da ifade ederek, “Çünkü ben özgürüm. Siz de özgür olacaksınız" dedi.