BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Abdullah Öcalan serbest mi bırakılacak?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Abdullah Öcalan'ın geçmişine dair söyledikleri nin yankıları sürerken Hüseyin Çelik konuya açıklık getirdi.

Abone ol

Arınç'ın "Öcalan'ın lisedeki arkadaşları şimdi nerelerde, kendisi ise teröre bulaştı" türünden açıklaması sonrası, lise döneminden Öcalan'ı tanıyan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz açıklama yapmıştı. Yılmaz, Öcalan'ın lisede 5 vakit namaz kılan biri olduğunu anlatmıştı.

"ÖCALAN'IN YOLU MU AÇILIYOR?"

Habertürk ekranlarında AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'i ağırlayan Fatih Altaylı, kendisine gelen mesajlardan yola çıkarak belli kesimlerde oluşan algıyı direkt olarak sordu: Öcalan'ın serbest kalmasının yolu mu açılıyor?

HİÇ GÜNDEMİMİZDE OLMADI

Bu konudaki algıyı giderebilmek için kesin bir dille konuşan Hüseyin Çelik, "AK Parti sözcüsü olarak konuşuyorum, hiçbir zaman böyle bir gündemimiz olmadı" dedi.

ÇOK NET OLARAK SÖYLÜYORUM

Çelik sözlerine şöyle devam etti: "Abdullah Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş bir hükümlüdür. Bir tutuklu değildir. Türkiye'nin dışında AİHM kararı gibi uluslararası hukuk da bu konuda son sözü söylemiştir. Dolayısıyla birilerinin, hele hele AK Parti'nin Öcalan'a af getirmek gibi, onun serbest kalmasını sağlamak gibi bir gündemi asla yoktur. Ben parti sözcüsü sıfatıyla bunu çok net olarak söyleyebilirim"