BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.492,61
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan ne demek istedi?

Açılım sürecinde adı sıkça gündeme gelen bölücübaşı Öcalan muhatap bulamadığı için kendini geri plana çektiğini açıkladı..

Abone ol

İmralı Cezaevi'de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan, muhatap bulamadığı için 31 Mayıs itibarıyla çekildiğini belirterek, Kürtlerin referandumda oy kullanmaması istedi ve "Kürtler demokratik özerklik ilan edip bunu oylayabilir" dedi.

ŞARTLAR DEĞİŞİRSE

Terörist başı Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmeye ilişkin notlar, PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir internet sitesinde yayınlandı. Öcalan, muhatap bulamadığı için 31 Mayıs'tan itibaren çekildiğini söyleyerek, şartların değişmesi ve ortaya bir muhatap çıkması durumunda, yeniden görüşmeye hazır olduğunu da belirtti.

Kürtlerin anayasa referandumunda oy kullanmamasını isteyen Öcalan, BDP ve Kürtlerin alternatif yaratarak, kendi anayasalarını, demokratik özerkliklerini ilan edip bunu referanduma götürebileceklerini kaydetti.

MUHATAP BULAMADIM

Bundan sonra sorumluluğun KCK’de olduğunu belirten Öcalan, “Bir kez daha söylüyorum. Karşımda muhatap olmadığından dolayı bu süreci daha fazla devam ettirmemin ne anlamı ne faydası ne de şartları vardır. Bir muhatap bulamadığımdan Benim sağlığım ve şartlarım da ortada. Bu şekilde sürecin ne Kürtlere ne KCK’ye ne de devlete bir faydası vardır. Bundan sonra sorumluluk KCK’dedir, hatta BDP’de ve devlettedir. Sonuçta ben burada yönetemem. Ne yapacaklarına kendileri karar verecekler." diye konuştu..