BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.427,87
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Abdullah Öcalan milletvekili mi oluyor?

BBP Lideri Mustafa Destici, çözüm süreci içerisinde "Abdullah Öcalan affedilip millevekili mi olacak? diye sordu.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Desteci, çözüm sürecine yönelik yaptığı açıklama "Vatan için her türlü riski alırız, gerekirse bedel de öderiz" dedi.

Destici, "PKK’yla yürütülen ve adına ‘çözüm süreci’ dediğimiz bu sürecin içerisinde ana dilde eğitim var mı? Demokratik özerklik ve bebek katili Apo’ya af ve akabinde milletvekili olması var mı?" diye sordu.

VATANIN BİRLİĞİ EN ÖNEMLİSİ

Destici, dün Bursa’da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Destici, en önemli gündem maddelerinden birisinin vatanının birliği ve beraberliği meselesi olduğunu dile getirdi.

HER TÜRLÜ RİSKİ ALIRIZ

Destici şöyle devam etti: "Bizim meselemiz ne? Meselemiz; vatan meselesi, devlet, din, millet meselesidir. Bunlarla ilgili eksiklikleri gördüğümüzde biz üzerimize düşeni yaparız, bununla ilgili her türlü riski alırız, gerekirse bedel de öderiz. Özellikle Ortadoğu’daki gelişmeler Türkiye’yi çok yakından ilgilendiriyor. Suriye ile başlayan süreç maalesef bugün IŞİD ile bitecek gibi gözükmüyor. Neticede bizimle ilgili boyutu sadece IŞİD’le de sınırlı değil. PKK boyutu var. Her ne kadar Türkiye’yi yönetenler meşrulaştırmış olsa da, onların meşrulaştırmasıyla birlikte PKK, uluslararası güçler tarafından da başta ABD ve Avrupa olmak üzere terör listesinden çıkartılacak bir boyuta da gelmişse de biz PKK’nın gerçek yüzünü biliyoruz ve millete anlatmaya gayret ediyoruz."

ÖCALAN MİLLETVEKİLİ Mİ OLACAK?

Destici şöyle konuştu:

"Birileri görmezden gelebilir; ama sadece son bir haftaya bakalım. Geriye bir aya gitmeye gerek yok, son bir haftada ne oldu; Ağrı’da bayrağımız indirildi ve yırtıldı. Sadece Muş’un bir köyünde onlarca çocuğumuz kaçırıldı. Bingöl’de bir korucumuz şehit edildi. Onlarca köy, şehirlerarası yollar kapatıldı.

Her gün PKK sözde asayiş kontrolleri yapıyor, ‘vergi’ adı altında bir çok ilde haraç topluyor. İki gün önce de çok önemli bir karar açıkladılar. PKK’nın sivil toplum örgütlerinden biri olan Demokratik Toplum Kongresi, ‘Ana dilde eğitim ve demokratik özerklik bizim vazgeçilmezimizdir’ dedi. Daha önce de sordum, ama cevap alıncaya kadar da soracağım. PKK’yla yürütülen ve adına ‘çözüm süreci’ dediğimiz bu sürecin içerisinde ana dilde eğitim var mı? Demokratik özerklik ve bebek katili Apo’ya af ve akabinde milletvekili olması var mı?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve milletin kimliği ile ilgili bir değişiklik var mı? Bu dört soruyu ben soruyorum; eğer yoksa yürekli şekilde çıkarlar, derler ki ‘Hayır, bunların hiçbirisi bizim yürüttüğümüz sürecin içerisinde yok desinler’. Ben yok demelerini bekliyorum, yok derlerse memnun olurum. Yorumda yapmak istemiyorum. ‘Vardır’ da demiyorum, var olduğunu bildiğim halde. Cevap verin, bunlar var mı, yok mu? Adını çözüm süreci diye dayattığınız bu sürecin içinde bunlar var mı?" 

02185831566.jpg