BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan Erdoğan için bakın ne dedi!

Abdullah Öcalan'dan 8 Mart mesajında "Bakalım ben mi Erdoğan mı haklı çıkacak?" dedi.

Abone ol

Diyarbakır’da Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitingde, Abdullah Öcalan’ın mesajı okundu. Öcalan mesajında, kendisinin ve Erdoğan'ın kadınlar hakkında söylediklerini sıraladı, daha sonra ‘Bakalım ben mi Erdoğan mı haklı çıkacak?’ diye sordu.

Öcalan mesajında, kadınların, ‘Öcalan özgür olmadan biz özgür olmayacağız’ mesajının çok güzel olduğunu ancak kendisinin zaten özgür olduğunu dile getirdiği belirtildi.

MESAJI CEYLAN BAĞRIYANIK OKUDU 

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle miting düzenlendi. Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’nda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi tarafından yapılan mitingde, İmralı heyetinde bulunan Ceylan Bağrıyanak, Öcalan’ın mesajını okudu. Öcalan’dan, kadınlar için özel mesaj getirdiğini anlatan Bağrıyanık, “Söz veriyoruz yakında burada kendi mesajını kendisi verecektir” dedi.

Öcalan’ın 8 Mart mesajını okuyan Bağrıyanık, Öcalan’ın özgür kadın yaşamını önemsediğini belirtti. Mesajda, şöyle denildi: “30 yıldır en büyük destekçilerim kadınlar oldu. Erkeklere değil kadınlığınıza, kadın gücüne inanın. Devrim kadınındır. Kadınsız hayat olmayacağı gibi kadın da kendi olmaktır.”

ÖCALAN: BAKALIM BEN Mİ ERDOĞAN MI HAKLI ÇIKACAK?

Öcalan’ın, mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlardan 3 çocuk yapmalarını istemesini de eleştirdi. Öcalan’ın mesajında, “Kadın, demokratik toplum inşaasında önemli bir yere sahiptir. Toplumu dönüştürmede güçlüdür. Ben kadının demokratik yaşamda yerinin ne kadar önemi olduğunu söylüyorum. Kadının hukuku ve yaşamın hukuku benim için esastır. Kadın sorunu kültürel, ekonomik ve sosyolojiktir. Ben bunları söylüyorum. Erdoğan ise kadınlar için erken yaşta evlilik ve üç çocuk diyor. Ben bunları bilinçli söylüyorum Erdoğan da bilinçli söylüyor. Bunlar tamamen karşıt görüşlerdir. Bakalım kim haklı çıkacak” dediği aktarıldı.

Mesajın devamında şöyle denildi: “Öcalan özgür olmadan biz özgür olmayacağız sloganı çok güzel. Yalnız ben zaten özgürüm, kadınların da özgür olmasını isterim.”

BU MEYDANDA ÖCALAN’LA BULUŞACAĞIZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise kadınların adım adım özgürlük yürüyüşünü büyüttüklerini belirtti. IŞİD zihniyetinin Kobani’de yenildiğini ve tüm dünyada da yenileceğini anlatan Kışanak, “Erkek egemen zihniyeti sorgulamayı sağlayan sayın Öcalan’a binlerce selam olsun. Bu meydanda Öcalan’la buluşacağız ve özgürlük yürüyüşünü taçlandıracağız.” dedi.

YÜKSEKDAĞ: KADINLAR ERKEKLERE EMANET DEĞİL

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise yeniçağda bir kadın devriminin yaşandığını anlattı. Yüksekdağ, şöyle dedi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi kadınlar erkeklere emanet değil. Kadınlar özgürlük davalarına emanet. Biz birbirimize emanetiz. Kadınların bugün özgürlük mevzilerindeki direnişi asla eksilmeyecek. Mezopotamya topraklarında güneş artık kadınlar için doğuyor.”

Türkiye’de iktidarın kadınlara üç çocuk yapın dediğini hatırlatan Yüksekdağ, “Bu kadınlar bu iktidarı asla dinlemedi, dinlemeyecek. 2015 yılında kadınların önüne çıkarılan bütün barajları yıkacağız. HDP olarak kadınların eşit temsiliyeti için bir devrim yapacağız” ifadelerini kullandı.

IRMAK: ÖCALAN’A YÜZBİN SELAM OLSUN

HDP Şırnak Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak ise konuşmasına, "Selam Öcalan diyorum. 100 bin selam olsun sana yolumuzu aydınlattın" diyerek başladı. Irmak, 30 yılda hayatını kaybeden kadınların da büyük bir fedakarlık gösterdiğini, 2015 yılının bu fedai kadınlara cevap verilen yüzyıl olacağını kaydetti.