BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'ün yol haritası belli oldu! İşte 2015 planı...

Gül'e yakın kaynaklar hedefin 2015 genel seçimleri öncesinde partinin başına geçmesinin beklendiğini belirtiyor. Gül'ün 'yalnız hareket etmediği' de kulislerden yansıyor.

Abone ol

Abdullah Gül, partisine döneceğini açıklarken AK Parti yönetimi, kongre tarihini 28 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı devir tesliminden 1 gün öncesi olarak duyurdu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın çevresinden alınan bilgiye göre Gül önce partiye üye olacak 2015 Haziranı’ndan önce partinin genel başkanı olmak isteyecek.

TARİH DE DEĞİŞTİ, SAAT DE

Gül, cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle görüşmesini 15 Ağustos’ta yapacaktı. Ancak buluşmayı 4 gün öne çekti ve dün saat 15.00’te gazetecilerle buluştu. Gözler bu buluşmaya çevrilirken, Erdoğan başkanlığında kongre sürecinin belirleneceği MKYK toplantısı da saat 11.00’den 13.30’a çekildi. Gül’ün gazetecilere, partisine döneceğini açıklamasından yaklaşık 1 saat sonra ise Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MKYK toplantısı bitmeden, kongre tarihine ilişkin kararı basın toplantısıyla duyurdu.

GÜL, 2015’E HAZIRLANACAK

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan ve Turan Yılmaz'ın haberine göre, kongrenin devir öncesi yapılması, “Gül’ün açıklamasına yönelik bir hamle mi” yorumlarına yol açarken, Erdoğan’ın bu tarihi belirlemesinde, genel başkan olarak kongreye katılma isteğinin etkili olduğu kulislerde konuşuldu. Bir görüşe göre de Erdoğan partide çıkabilecek tartışmaları önlemeyi hedefliyor.
Gül’ün ‘Döneceğim’ açıklamasıyla ilgili yakın çevresi ise şu bilgiyi verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı, partinin başına şimdi dönmek niyetinde değil. Genel başkan olabilir ama başbakanlık için milletvekili olmak zorunda. Cumhurbaşkanlığı sonrası partiye üye olacak. 2015 Haziranı’ndan önce partinin genel başkanı olmak isteyecek. Cumhurbaşkanlığı yapmış birinin partiye sade üye olarak dönmesi beklenmez.” 

TEK HAREKET ETMİYOR

Gül’e yakın kaynaklar da “Sayın Cumhurbaşkanı’nın tek başına hareket etmediği de dikkate alınırsa, yeni bir durum değerlendirmesi doğaldır” görüşünde. 

-KIRGIN MISINIZ? -ŞÜPHESİZ!

Dün gazetecilerle görüşen Gül, Ak Parti'nin kurucusu olduğunu ve döneceğini belirttikten sonra, "Kırgın mısınız?" sorusuna, "Şüphesiz" yanıtını vermişti.