BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  SEÇİM

Abdullah Gül'ün olay olan villası kimin çıktı?

Cumhurbaşkanı Gül, Kanlıca sırtlarındaki villanın damadına ait olduğunu, ancak İstanbul'a taşınırsa orada ikamet edebileceğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos'tan sonra yerleşmek için satın aldığı iddia edilen Kanlıca sırtlarındaki villanın kendisine değil damadına ait olduğunu açıkladı.  

Abdullah Gül'ün görevini tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşeceği ve Kanlıca sırtlarında, Hıdiv Kasrı’nın üst kısmında yer alan lüks bir siteden Boğaz manzaralı villa satın aldığı haberiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama yapıldı.

O VİLLADA İKAMET ETMESİ SEÇENEKLER ARASINDA

Hürriyet’te yayınlanan haberdeki villanın seçenekler arasında bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

abdullah-gül-villa-kanlica.jpg

“Bugün bir gazetede yer alan Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da bir villa aldığına dair haber gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen villa Sayın Cumhurbaşkanımıza değil, işadamı damadı Mehmet Sarımermer’e aittir. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’a taşınması halinde söz konusu villada ikâmet etmesi seçenekler arasındadır. Kamuoyuna saygı ile duyulur.”

O VİLLADAN SADECE 2 TANE VAR


TOPLAM 28 villanın yer aldığı ve helikopter pistinin de bulunduğu sitede, 4.5 katlı villadan sadece 2 tane bulunuyor. Kanlıca’da HMB Villaları ya da Tatlıcı Villaları olarak bilinen sitedeki villalar A, B, C ve D olmak üzere 4 tipten oluşuyor. Gül’ün komşuları arasında TÜSİAD eski Başkanlarından Tuncay Özilhan, işadamı Yücel Kurttepeli ve Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Aykut Kocaman bulunuyor.

gülün-kanlicadaki-villasi.jpg

103 BİN METRE KAREDE 810 METREKARELİK VİLLA

Emlakçılar sitedeki villaların satışını, “Kanlıca’da yeşilliklerle çevrili, 103 bin metrekare arsa üzerine kurulu 28 villadan oluşan Tatlıcı Villaları’nda 810 metrekare kullanım alanlı, B tipi kısmi Boğaz manzaralı villa. Villanın kendine ait yüzme havuzu, iki adet tenis kortu, açık otoparkı, asansörü mevcuttur” ifadesinin yer aldığı ilanlarla yapıyor.
abdullah-gül-yemek-pi̇şi̇ri̇rken.jpg

Satış ilanında sitenin konumu uydudan gösteriliyor. Emlak danışmanlarından Bosforce Yönetici Ortağı Ulvi Özcan, sitenin özelliklerini şöyle anlattı:
“Kanlıca Tatlıcı Villaları 103 bin metrekare üzerinde 28 villadan oluşuyor. Burası, Boğaziçi’nin en prestijli sitelerinden biri. Portföyümüzde olan B tipi villa, 1000 metrekare kullanım alanlı, müstakil yüzme havuzlu bir yer.


abdullah-gülün-çankayadaki-7-yilinin-fotoğraflari.jpg