BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  EKONOMİ

Abdullah Gül'ün oğlunun yatırımına sürpriz ortak

Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül’ün hayata geçirdiği dikkat çekici projelerden ‘Memlekettengelsin’ adlı siteye, Ethem Sancak’ın yeğenleri ortak oldu.

Abone ol

E-ticaret sektöründeki girişimleri ile gündeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün küçük oğlu Mehmet Emre Gül’ün en dikkat çeken yatırımlarından olan 'memlekettengelsin' adlı yöresel ürünler satan sitesi yoluna yeni ortaklarıyla devam ediyor.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Mehmet Emre Gül ile adını duyuran memlekettengelsin.com isimli yöresel ürünler satan siteye, Es Mali Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın iki yeğeni ortak oldu.

Haberde yer alan bilgiye göre, Gül’ün eski ortağı yeni şirkette yer almaya devam ederken, şirketin yüzde 75 hissesi Sancaklar’ın oldu.

AĞUSTOS AYINDA YENİ ŞİRKET KURULDU

Gökçe'nin haberine göre, yöresel gıda ürünleri satan ve 5 yılır 50’yi aşkın yöreden ürünkerin yer aldığı site için, geçtiğimiz ağustos ayı başında 150 bin TL sermayeli MG İnternet Hizmetleri A.Ş. adlı yeni bir şirket kurulduğu anlaşıldı. Yeni şirkette 5 kurucu isim bulunuyor.

YÜZDE 75’İ, SANCAKLAR’IN...

Gül’ün eski ortağı M. Yasin Darbaz yeni şirkette yüzde 25 hisseye sahip. Şirketin yüzde 57 hissesi Ethem Sancak’ın yeğeni Mustafa Sancak’a, kalan yüzde 18’lik hisse ise eşit oranlarda, Recep Sancak, Bülent Denkdemir ve Hakan Özyürek’e kayıtlı görünüyor.

GÜL İLE YOLLARI NEDEN AYRILDI?

MG İnternet Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi M. Yasin Darbaz'ın Hürriyet Dünyası’na yaptığı açıklamada, eski ortağı Gül’ün Amerika’ya gitmesi ile iş ilişkilerinin sona erdiğini söyledi.



Darbaz, ortaklarından Recep Sancak ile ise, yıllar öncesine dayalı bir arkadaşlığının olduğunu söyledi. Darbaz, kârlılığın düşük olmasına karşın büyüme oranlarının iyi durumda olduğunu kaydetti.