BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'ün koruması Iğdır'da şehit oldu

Iğdır'da PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan Fehmi Şahin'in Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı görevi sırasında yakın koruması olduğu öğrenildi.

Abone ol

IĞDIR 'da bölücü terör örgütü PKK tarafından Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polislere saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 14 polisimiz şehit oldu. Şehit polislerden Fehmi Şahin’in 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın korumalığını yaptığı öğrenildi.

Şehit polis memurları arasında bulunan Fehmi Şahin’in Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında yakın korumalığını yaptığı ve Gül’ün görev süresinin sona ermesinin ardından Iğdır’da görev aldığı belirtildi.

abdullah-gülün-korumasi-iğdirda-şehit-oldu.jpg

ABDULLAH GÜL'DEN AÇIKLAMA

Abdullah Gül, bugün Iğdır'da meydana gelen acı olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gül, "Her gün yeni bir acıyla yüreğimiz yanıyor. Bugün de Iğdır’daki hain terör saldırısında şehit düşen polislerimiz içimizi dağladı. Şehit düşen evlatlarımızdan Fehmi Şahin uzun yıllar, koruma ekibimde çok yakınımda çalıştı.  Fehmi’yi ve silah arkadaşlarını teröre kurban vermiş olmamızdan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, Emniyet Teşkilatımıza ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

abdullah-gülün-korumasi-iğdirda-şehit-oldu.20150908144446.jpg

abdullah-gülün-korumasi-iğdirda-şehit-oldu.png

ECEVİT VE DERVİŞ İLE DE ÇALIŞTI

Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri götüren servis minibüsüne yapılan saldırıda şehit olan 12 polisten biri olan Şahin, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in koruma ekibinde yer almış, Ekonomi Bakanı Kemal Derviş’in de yakın koruması olarak görev yapmıştı. Başbakanlığı döneminde Abdullah Gül’ün koruma ekibine katılan Şahin, Gül’ün Dışişleri Bakanlığı sırasında ve görev süresi dolana kadar Cumhurbaşkanlığı’nda çalışmıştı. 12 yaşında bir çocuk babası Şahin, koruma tecrübesi ile Gül’ün ismen tanıdığı koruyan yakın ekipteki çekirdek isimlerden biriydi. Şehit Fehmi Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin dolmasının ardından yakın koruma ekibindeki 7 polis memuru ile birlikte şark görevine gönderilmişti. Şahin, Iğdır’a tayin olmuştu.

IĞDIR ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU... (Tıklayın)