BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.487,75
POLİTİKA

Abdullah Gül'ün hiç bilinmeyen fotoğrafları sakallı haline bakın!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın kendi adını taşıyan müzenin açılışı öncesi medya mensuplarıyla Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'ni gezdi.

Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Yerleşkesi içinde yapımı tamamlanan ve yarın resmi açılışı gerçekleştirilecek olan müze ve kütüphanede Kayseri'deki gazetecilerle bir araya geldi.





Gazetecilerle sohbeti sırasında kütüphane ve müzenin içinde bulunduğu Abdullah Gül Üniversitesi yerleşkesinin daha önce Sümer Bez Fabrikası olduğunu anımsatan Gül, restore edilen binaların eskiden harabe durumda olduğunu ifade etti.





ABD ve Avrupa'da devlet başkanlarının adını taşıyan müzeler bulunduğunu, Türkiye'de de benzer örneklerin yer aldığını anlatan Abdullah Gül, "Türkiye'de modern anlamda, bu konseptteki ilk çalışma" dedi.





Bu tür merkezlerin açıldıkları yerde cazibe merkezleri olduğunu, bu anlamda Kayseri'ye değer katacağını düşündüklerini vurgulayan Gül, müzenin sadece kendisiyle ilgili değil, siyasi tarih müzesi şeklinde cumhuriyetin başından bugüne dek önemli olaylar, siyasiler ve devlet hayatındaki faaliyetleri anlatan bir çalışma olduğunu kaydetti.





ÇOCUKLUK FOTOĞRAFLARI BİLE VAR 





Abdullah Gül, müzede çocukluğundan beri hayatını anlatan, siyasi hayatı ve cumhurbaşkanlığı dönemindeki faaliyetlerine ilişkin belgeler ve öne çıkardığı fikirlere yönelik çalışmaların yer aldığını aktardı.









Bu tür merkezlerin gelecek nesiller için örnek olmasını arzu ettiklerini ifade eden Gül, Kayseri'nin artık Anadolu'nun metropol bir şehri olduğunu, sanayi, ticaret ve eğitimde büyük gelişme gösteren kentin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak istediklerini bildirdi.





Abdullah Gül, yarınki resmi açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile çok sayıda devlet başkanı ve yabancı siyasetçinin katılacağını sözlerine ekledi.





Daha sonra müze ve kütüphanenin küratörlüğünü yapan Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sitene Ekle
Etiketler