BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.476,21
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'ün de kaseti var!

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, bugünkü köşesinde Abdullah Gül'ün konuşmalarının yer aldığı kasetlerin olduğunu yazdı.

Abone ol

"Gül, Erdoğan’la kavga edebilir mi?"

Bu soru Taraf si yazarı 'nun bugünkü köşe yazısının başlığı. Uslu'nun köşesinin detayları ilginç tespitlere dayanıyor.

Erdoğan ile Gül'ün eski defterlerini açan Emre Uslu, yaşanan güç kavgasının galibinin Erdoğan olduğunu yazdı.

Erdoğan'ın 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi yaptığı konuşmalarda sık sık "Gül'ü de dinlediler, onun da kaseti var" açıklamasını hatırlatan Emre Uslu, Gül'ün tek çıkış yolunun AK Parti içinde kendine yakın bakanlarla yeni bir parti kurmak olduğunu yazdı.

Emre Uslu'nun bugünkü köşesinden öne çıkan bölümler şöyle:

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi AKP’de dengeleri değiştirdi. Abdullah Gül’ün ‘partime döneceğim’ sinyali, gerek Erdoğan muhaliflerinde, gerekse AKP içinde heyecan yarattı. Ancak Erdoğan ‘parti genel başkanı ile, başbakanın ayrı olması yanlış’ diyerek Gül’e kapıları kapattı.

Bazı analistler Gül’ün kavga ederek parti genel başkanı olacağını düşünüyor ama bu mümkün değil. Nedeni çok basit; Gül, Erdoğan’la kavga edemez. Bunun için hem yeterli silahı yok, hem de Erdoğan’ın kavga etme biçimine karşı Gül’ün yapabileceği çok şey yok.

...

Erdoğan’ın bel altı kavga yöntemiyle Gül’ün başa çıkması mümkün değil. 30 Mart seçimlerinden bu yana Gül ne kadar yalanlasa da, Erdoğan “Gül’ü de dinlediler, onun da kaseti var” diyerek aslında Gül’e karşı gereken mesajı verdi. Gül’ün nesi var nesi yok bilemem ama Erdoğan’ın “Gül’ün de kaseti var” iddiası ile Deniz Baykal’ın başına gelenleri Erdoğan’ın yaptırdığı iddiası birarada düşünülünce tuhaf bir tehdit ortaya çıkıyor...

...

GÜL'E KARŞI SAVAŞ BAŞLADI BİLE

Gül, AKP içindeki iktidar savaşını MİT’e verilen o “Muhaberat Devleti” yasasını onayladığı gün kaybetmişti. Bir istihbarat teşkilatını Erdoğan’ın her tülü talebini karşılayacak şekilde dizayn eden bir yasa düzenleniyor ve bunu Cumhurbaşkanı Gül onaylıyorsa, o yetkilerin Gül’e karşı istihbarat toplamak için kullanılmayacağının hiçbir garantisi yoktur. Nitekim Gül’e karşı yapılan göndermeler ve imalar sadece siyaset içinde kalınacak bir mücadeleye işaret etmiyor.

GÜL'ÜN HİÇ Mİ ŞANSI YOK?

... Eğer Gül siyasi bir kariyer düşünüyorsa, AKP içinde, bel altı yöntemlerle siyaset yapanlarla mücadeleye girip adını ve imajını kirleteceğine, kendisine yakın bakan ve kadrolarla çok hızlı bir şekilde yeni bir parti kursun, kirlenmiş AKP imajından da kurtulur en yakın zamanda iktidar alternatifi olur. Gül için en kolay yol bu...