BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'ün danışmanından olay yaratacak sırlar

Abdullah Gül'ün 12 yıl danışmanlığını yapan Ahmet Sever, Gül'ün yanında görev aldığı süre boyunca yaşadıklarını kaleme aldığı kitapta, Gül'ün çok kritik ve bilinmeyen açıklamalarına yer verdi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 12 yıl boyunca danışmanlığını yapan Ahmet Sever, Gül ile yaşayıp şahit olduğu 'sır' olayları gün yüzüne çıkaran bir kitap hazırladı. Sever, kitabından Gül'ün bugüne dek duyulmamış açıklamaları ve çıkışlarına yer verdiği kitabında, çok konuşulacak noktalara değindi.

BAKIN ABDULLAH GÜL NELER DEMİŞ...

Ahmet Sever kaleme aldığı 'Abdullah Gül ile 12 Yıl' adlı kitapta, Abdullah Gül'ün "Türkiye'yi kısa sürede yıldızının parladığı döneme tekrar götürürüm. AB sürecini yeniden canlandırırım. Dış politikadaki yanlışları düzeltirim. Ülke çok kutuplaştı, bunu giderecek adımları peş peşe atarım. Demokratikleşmeye ağırlık veririm. Haklarında yolsuzluk iddiası bulunan dört bakanı derhal Yüce Divan'a gönderirim..." dediğini yazdı.

GÜL KİTABI ONAYLAMIŞ

Kitabın, Gül tarafından onaylanıp onaylanmadığına ilişkin sorular için, Sever, Hürriyet'e verdiği şöyleşi'de, 'Abdullah Gül ile 12 Yıl' bugün raflarda. Gül bu kitabı okudu ve onayladı. Aslında birkaç hafta önce yayımlanacaktı. Ama son anda müdahale ederek seçimden sonraya bırakılmasını rica etti.' dedi.

gul1.20150614095632.jpg 

İşte Sever'in açıklamalarıyla Gül'ün bilinmeyenleri ve Sever'in kitabından kritik satırlar:

"ABDULLAH GÜL SİYASETE DÖNER Mİ?"

Can atar bir havası yok. Aynı noktada. Seçimden sonra Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Ahmet Davutoğlu'nu arayıp hükümet kurulması konusunda cesaretlendirmiş. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için, içinde AK Parti'nin olacağı koalisyona teşvik ediyor. Gelişmeler ne gösterir bilinmez. "Gerçekten bana ihtiyaç duyarlarsa, o zaman düşünürüm. Tabii bunu kendi şartlarımı ortaya koyarak yaparım" dedi.

abdullah-gul.20150614100104.jpg 

GÜL'ÜN SİYASETE DÖNME ŞARTLARI

Daha önce söylemişti. Onlar da şuydu: "Çift başlılık olmaz. Ben gelir başbakanlığı yaparım. Karıştırmam. Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam, sen de öyle cumhurbaşkanlığı yaparsın. Yetkilerinin içinde kalarak... Sen nasıl bir başbakanlık yaptıysan ben de öyle yaparım."

GÜL SEÇİM SONUÇLARINI NASILD EĞERLENDİRDİ?

- Bu sonucu çok önceden tahmin etti. Bunu çevresiyle paylaşıyordu. Çok eski bir siyasetçi, devlet adamı olarak gelişmelerin seyrinin bu olacağını gördü.

erdogan-gul.jpg 

ERDOĞAN İLE GÜL NE ZAMAN AYRIŞMAYA BAŞLADI?

Başlarda anlayış birliği vardı. Abdullah Gül, Türkiye'nin kurtuluşunun Avrupa Birliği yolu olduğunu görerek hareket etti. Bunun İslam coğrafyası açısından da umut olduğunu düşünüyordu. 2002- 2007 arası süreçte bir 'altın çağ' yaşandı diyebiliriz. Hatta bu 2009'a kadar devam etti. Ama 2009, 2010'dan itibaren reformlardan geriye dönüş başladı.

GÜL CEMAATE YAKIN MI?

12 yıl yanı başında çalıştım. Yakınlığa tanık olmadım. Aksine Fethullah Gülen'in vaazlarını okuyup, "Hocaefendi bir din adamı gibi değil siyasetçi gibi konuşuyor, bu kadar meraklıysan gel bir parti kur, siyasete gir!" dediğini birkaç kez duydum. Yabancı basına da "Cemaat'e özel ilgim, yakınlığım yok; dünya görüşümde hiçbir etkisi yok" dedi. Necip Fazıl'cı, onun ekolü... Cemaat'le hiç alakası yok.