BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül’e devlet nişanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından Devlet Nişanı takdim edildi. <br/>Cumhurbaşkanı Gül, Lefkoşa’da KK...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından Devlet Nişanı takdim edildi.
Cumhurbaşkanı Gül, Lefkoşa’da KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüştü. Baş başa gerçekleşen görüşme sonrasında Gül’e Eroğlu tarafından KKTC Devlet Nişanı takdim edildi. Devlet Nişanını takdim etmeden önce yaptığı konuşmaya, çok anlamlı bir tören için toplandıklarını dile getirerek ve Kıbrıs Türkleri’nin özgürlükleri ve egemenlikleri anlamına gelen KKTC’nin en yüksek nişanı olan devlet nişanının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e takdim edileceğini belirterek başlayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Kıbrıslı Türkler’in nereden geldiği bellidir. Ben de babadan Kayseriliyim. Hepimizin uzandığı yer Anadolu’dur. Kimimiz 1571 sonrası, kimimiz 1974 sonrasında geldik. Hep KKTC ile anavatan Türkiye arasındaki kardeşlikle sürdürülmesi için, geliştirilmesi için çaba gösteren Sayın Gül’e bu nişan takdim edilmektedir” dedi.
Kıbrıs sorununun Türkiye’nin en haklı olduğu meselelerin başında geldiğine dikkat çeken Eroğlu, “En fazla Kıbrıs Türkleri ve Türkiye için önemlidir. Tüm ülkeler ekonomik ve stratejik olarak birçok şey talep ederken, Türkiye’nin Kıbrıs’tan uzak durmasını talep etmek iyi niyetle bağdaşmaz. KKTC, Türkiye’nin etkin güvencesi altındadır. Anavatan Türkiye Kıbrıs’ta var olan gerçeklere dayalı, iki halkın ortak eşitliğini desteklerken, bizleri 1974 öncesine götürecek, kendisini Kıbrıs’tan koparacak oyunlara geçit vermemektedir” diye konuştu.

"KKTC’NİN KAPILARI GÜL’E HER ZAMAN AÇIKTIR"
Adada bir an önce anlaşma olmasını dilediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının yakınlaşma taraftarı olmadığını belirterek, “Eminimiz ki Sayın Gül, bundan sonra da hangi görevde bulunursa bulunsun, bu yolda yürümeye devam edeceklerdir. KKTC’nin kapıları Gül’e her zaman açıktır. Lütfen burayı, kendi vatanları gibi görsünler. Ben Gül’e halkımız adına, KKTC Devlet Nişanı takdim etmekten onur duyuyor ve bundan sonraki yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum” şeklinde konuştu.
Eroğlu, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e KKTC Devlet Nişanı’nı takdim etti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eroğlu’nun kendisine Devlet Nişanı’nı takdim etmesinin ardından yaptığı konuşmada, KKTC Devlet Nişanı’nın kendisine verilmesinden dolayı duyduğu minneti dile getirerek, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na ve Kıbrıs Türk halkına teşekkürlerini sundu.
Siyasi hayatı boyunca yakından takip ettiğini belirttiği milli davanın ve KKTC’nin geldiği noktayı simgeleyen nişanı taşımanın kendisi için emsalsiz bir kıvanç kaynağı olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Bu törenin 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 40. Yıldönümü’nde Kıbrıslı Türk kardeşlerimle kutlamak üzere ziyaretim sırasında düzenleniyor olması da mutlu bir rastlantı olmuştur. Yarım asrı aşan hak ve eşitlik mücadelesinde, Kıbrıs Türk halkı nice zorluklara rağmen, toplumsal varlıkları korumakla kalmamıştır, kendi devletini kurarak ona sahip çıkmıştır. Bugün 30. yılını geriden bırakan KKTC, demokrasisi, hukuk düzeni ve tüm kurumlarıyla örnek teşkil eden bir devlettir. KKTC’nin kalkınmasında özellikle son 10 yılda kaydedilen başarı da takdire şayandır. Uluslararası toplumun, verilen tüm sözlere karşın, halen haksız şekilde uyguladığı kısıtlamalara rağmen, genç bir olan KKTC’nin bu kadar sürede ulaştığı gelişmişlik seviyesi hepimiz için gurur kaynağıdır” ifadelerini kullandı. Gül, Türkiye olarak her koşulda Kıbrıslı Türkler’in yanında olmaya devam edeceklerini ve yükümlülüklerini yerine getireceklerini vurguladı.
Gül konuşmasını, “Büyük bir onurla taşıyacağımız Devlet Nişanı’nı almaktan duyduğum mutluluğu yineliyor, bütün Kıbrıslı Türk kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadeleriyle sonlandırdı.
(İHA)