BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den veda konuşması! 'Kardeşim' diyerek devretti

Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen devir-teslim töreninde son Köşk konuşmasını yaptı.Gül, konuşmasında "Görevimi devrederken müsterihim" dedi.

Abone ol

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devir teslim töreni için Çankaya Köşkü'ne geldi. Erdoğan'ı Köşk'te 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül karşıladı.

Atlı birlikler eşliğinde Köşk'e giriş yapan Erdoğan'ın karşılanmasının ve tören alanında İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halef selef cumhurbaşkanları Çankaya köşkü'ne girdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen devir-teslim töreninde konuştu.
Köşk'teki törende konuşan Gül, Erdoğan'a kardeşim diye hitap etti ve "Görevimi devrederken çok müsterihim" dedi. Gül, konuşmasında eşi Hayrunnisa Gül'e ayrıca teşekkür etti.

Abdullah Gül'ün veda konuşmasından satır başları şöyle:

7 yıldır üstlenmiş olduğum cumhurbaşkanlığı görevimi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devretmekten büyük şeref duyuyorum. Devir teslim töreni benim için büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Katılarak bizi onurlandıran yabancı misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Konukları büyük muhabettle selamlıyorum. Aziz milletime teşekkür ediyorum.

"GÖREVİMİ DEVREDERKEN MÜSTERİHİM"

Değerli konuklar bugünkü törenin önemli bir özelliği var. Halk tarafından 12. cumhurbaşkanı seçilen, değerli kardeşimle 40 yılı aşan dava arkadaşlığı, dostluğumuz, çalışma arkadaşlığımız var. Böyle bir arkadaşıma devrediyorum.

12 yıl cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemi olarak tarihte yer aldı. Erdoğan’ın liderliğinde daha ileri mesafeler kaydedeceğine inancım tamdır. Görevimi devrederken müsterihim. Daha önce başbakanlık görevini devrettiğimde olduğu gibi.

"EŞİME TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM..."

Aileme teşekkür etmek istiyorum. Anne ve babama sağlık sıhhat diliyorum. Eşime teşekkür etmek istiyorum. Benim çok yükümü çekti. 'Ben milletin çocuklarını kurtaracağım, sen de bizim çocukları kurtar' dedim. Bunu en güzel şekilde yaptı.

Sayın cumhurbaşkanım sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun."