BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'den Taraf gazetesine sert yalanlama

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taraf gazetesinde bugün hakkında yayınlanan haberi yalanladı. Taraf, Abdullah Gül'ün yeni parti kuracağını Başbakanlık için ise Ali Babacan'ı düşündüğünü ileri sürmüştü.

Abone ol

Abdullah Gül'den Taraf gazetesine sert yalanlama.

Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde  "Gül'den AK Parti'yi sarsacak sözler: Bu pislik kolay kolay temizlenmez!" başlıklı haber yayınlanmıştı.

Haberdeki iddialara göre, Abdullah Gül, yeni bir parti kurma oluşumu için harekete geçmiş ve kurucusu olduğu AK Parti'yi sert sözle eleştirmişti.

BAŞBAKAN BABACAN, CUMHURBAŞKANI GÜL

Haberdeki iddialar bununla da sınırlı değildi. Haberde ileri sürülen bir diğer detay ise Gül'ün tekrar Cumhurbaşkanı seçilmek istediğiydi. Başbakanlık görevi içinse Ali Babacan’ı düşünüyordu. 

taraf gazetesi abdullah gül manşeti

 ABDULLAH GÜL'DEN TARAF'A YALANLAMA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Taraf'ın manşetindeki haberi yaptığı yazılı açıklamayla yalanladı. Kısa ve öz bir açıklama yapan Gül, parti kuracağı yönündeki iddiaların ve AK Parti hakkında söylediği ileri sürülen sözlerin 'uydurma' olduğunu açıkladı. 

Gül, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde bana atfedilen ifadeler  tamamen yalan, uydurma ve art niyetlidir. Beni tanıyanlar, en ağır eleştirilerimde dahi bu gibi ifadeler ve böyle bir üslup kullanmayacağımı çok iyi bilir. Son dönemde şahsımı günlük siyasi polemiklerin içerisine çekmeye yönelik bazı gayretleri üzülerek takip ediyorum. Dışişleri Bakanı, Başbakan ve en son Cumhurbaşkanlığı makamlarında milletime hizmet etmiş birisi olarak tek arzum, ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde istikrar ve refaha kavuşmasıdır."