BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'den Irak açıklaması

Abdullah Gül, Irak ve Suriye'deki son durumla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi bütün bu sıcak gelişmelerin dışında tutmak, birinci önceliğimiz" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler üzerine açıklamalar yaptı.

Gül, "Bölgemizde, özellikle Irak'ta ve Suriye'deki gelişmeler, hepimizi tabii ki çok üzüyor. Çünkü orada çok büyük acılar, çok büyük yıkımlar söz konusu. Giderek bu mezhep, iç kavga, iç savaş şekline de dönüşmeye başlamakta, bunlar çok üzücü şeyler" dedi.


TÜRKİYE'Yİ BU GELİŞMELERDEN KORUMAK ÖNCELİĞİMİZ

Gül şöyle konuştu:

Komşumuz olan bir ülkede, orada olup bitenlere baktığımızda biz de tabii ki çok üzülüyoruz. Böyle bir durumun ortaya çıkmaması için Türkiye olarak vaktiyle çok ikazlarda bulunduk, çok çalışmalarda bulunduk. Ama maalesef bugün büyük bir karmaşa var ve birbiriyle çarpışan gruplar var. Büyük bir dikkatle yaklaşmak gerekiyor bölgeye. Türkiye'yi bütün bu sıcak gelişmelerden korumak, bunların dışında tutmak, birinci önceliğimiz budur.

MISIR'A YADIMCI OLMAK GÖREVİMİZ

Biz, kardeş Mısır'ın en kısa süre içerisinde gerçek anlamda bir demokrasiye geçmesini arzu ederiz. Bu konuda yardımcı olmak herkesin tabii ki görevidir. Bu çerçeve içerisinde Mısır'da şu anda siyasi tutukluların bir an önce bu hallerinin sona ermesi ve normalleşme sürecinin hızlanmasını isteriz. Biz bunu teşvik ediyoruz.

Ayrıntılar geliyor...