BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'den Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin açıklama

Abdullah Gül Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin yaptığı açıkamada "Orgeneral Akar'ın bir ziyareti oldu. Söylendiği gibi bir tehdit ve saygısızlık olmadı' dedi.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ziyaretine ilişkin sessizliğini bozdu. Cuma namazı çıkışı gazetecilere konuşan Gül, "Orgeneral Akar'ın bir ziyareti oldu. Söylendiği gibi bir tehdit ve saygısızlık olmadı" dedi.

Gül'ün eniştesi eski AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Gül'ün yakın çevresine dayanarak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Akar’ın üç saate yakın Abdullah Bey’i dinlemek zorunda kaldığını söylemişti. Muhalefet partilerinin bu ziyareti tehdit olarak sunması üzerine Gül, bugün açıklama yaparak tartışmalara noktayı koydu.

Gül, cuma namazını, Maslak'taki İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan Fatih Orman Camisi'nde kıldı. Gül, cami çıkışında bir gazetecinin, "Genelkurmay Başkanı Sayın Akar ile Sayın Sözcü'nün ziyareti. Böyle bir ziyaret oldu mu? Gerekçesi adaylık süreciyle mi ilgiliydi?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE GÜNDÜZ VAKTİ OLAN ZİYARETTİ"
"Doğrudur. Böyle bir ziyaret oldu. Ama herkesin gözü önünde gündüz vakti olan ziyaretti. Dolayısıyla gizli kapaklı bir tarafı olan söz konusu değil. Ayrıca söylendiği herhangi bir tehdit empoze veya herhangi bir saygısızlık asla söz konusu değil kesinlikle. Bunun bilinmesini isterim. Ofisimde olan şey. Ofisim de zaten bildiğiniz gibi 3. kolordu ile yan yana. "

"Hulusi Akar, Abdullah Gül'e gitti" iddiasıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklama

Bomba Hulusi Akar iddiası! Abdullah Gül'ün eniştesi açıkladı...

CHP'den Hulusi Akar iddiasına çok sert tepki