BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül yeni mesleğini buldu!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazeteci yeleği giydi. Gül, "Şimdi 'yeni mesleğini buldu' derler" diye konuştu.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'ni (TFMD) kabul etti. TFMD heyetinin kendisine hediye ettiği üzerinde adı yazan gazeteci yeleğini giydikten sonra fotoğraf makinesi ile heyet üyelerinin fotoğrafını çeken Gül, "Şimdi 'Yeni mesleğini buldu' derler" dedi.

TÜRKİYE'NİN YAKIN TARİHİNE TANIKLIK ETTİLER

TFMD Başkanı Rıza Özel, Başkan Vekili Ümit Kozan, Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Akdoğan, Yurttaş Tümer, Hamza Şahin, Öner Şan, Kadir Kemaloğlu ve Raşit Aydoğan'dan oluşan TFMD heyeti, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Gül, siyasi hayatında ve Cumhurbaşkanlığı döneminde kendisini yakından izleyen foto muhabirlerinin Türkiye'nin yakın tarihine kendisi ile birlikte tanıklık ettiğini söyledi. 2003 yılında Irak'ta barış için 5 ülkeye peş peşe yaptığı barış diplomasisini örnek gösteren Gül, "Hatırlıyorum bu gezide bazılarınız vardı. Buna benzer pek çok tarihi olayda hep sizlerle yan yanaydık. Sizlerle fotoğraf makinelerinizle bu önemli olayları aktardınız" dedi.

BEN DE FOTOĞRAFÇILIKLA İLGİLENDİM

Foto muhabirlerinin tarihe o anı belgelediklerini vurgu yapan Gül, bu manada foto muhabirliğinin ve derneğin desteklenmesi gerektiğini söyledi. İstanbul'da öğrencilik yıllarında da fotoğrafla uğraştığını okuduğu üniversitede de fotoğrafçılık kulübü kurduğunu öğrenci evinin bir odasında siyah-beyaz filmleri banyo ettiğini hatırlatan Gül, "Benim ilgilendiğim dönemde daha zordu. Şimdi dijital daha kolay" dedi.

TFMD heyetinin kendisine hediye ettiği üzerinde adı yazan gazeteci yeleğini giydikten sonra fotoğraf makinesi ile heyet üyelerinin fotoğrafını çeken Gül, "Şimdi 'Yeni mesleğini buldu' derler" dedi.

TFMD heyeti ayrıca Gül'e Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda ödül alan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Aykut Ünlüpınar'ın Trabzon'da çektiği Karadeniz kadınlarıyla çay topladığı sırasındaki karesini hediye etti. Gül bu fotoğrafını çok beğendiğini de söyledi. Gül, dernek üyeleri ile 'Modern çağın modası' diyerek selfie çektirdi.

abdullah-gül-yeni-mesleğini-buldu.jpg