BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Abdullah Gül ve Davutoğlu kulisi! Pozisyonları netleşti

AK Parti'de gözler Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden partiye üye olacağı toplantıya Gül ve Davutoğlu da davetli. Peki katılacaklar mı?

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu tartışmalarına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti üyesi olacağı toplantıya Kurucular Kurulu üyelerinin de davet edildiğini aktaran Selvi, Gül ve Davutoğlu'nun da davetliler arasında olduğunu yazdı. 

Peki Gül ve Davutoğlu bu toplantıya gidecek mi? Selvi'nin kulis bilgisine göre hem Abdullah Gül hem de Ahmet Davutoğlu pozisyonları netleştirdiler.

İşte Selvi'nin aktardıkları;

-"Gözler 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü arayacak. MKYK toplantısı bittiği andan itibaren 'Abdullah Gül gelecek mi' sorusunun cevabı arandı. Öncelikle Abdullah Gül, AK Parti’nin resmi kurucu üyesi değil. AK Parti’nin kuruluşunda milletvekilleri kurucu yapılmamıştı. Ama Gül ile ilgili şöyle bir farklı durum var. Bir süre “Kurucular Kurulu üyesi” olarak yer aldığı listeden Cumhurbaşkanı seçilince ismi çıkarılmış. Abdullah Gül gibi AK Parti’yi kuran üç isimden biri olan, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış birine üyeliği sorulmaz ama Abdullah Bey, cumhurbaşkanlığı görevinden sonra AK Parti’ye üye olmadı."

ABDULLAH GÜL KATILMAYACAK
Ama referandumdan bu yana süren tartışmalar nedeniyle, Abdullah Gül konusu mercek altına alınacak. Cumhurbaşkanlığına veda ettiği günden bu yana hiçbir siyasi toplantıya katılmayan Abdullah Gül’ün gelmesi beklenmiyor. 

AHMET DAVUTOĞLU'NUN KARARI
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise toplantıya katılması bekleniyor. Davutoğlu 16 Nisan gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp ilk tebrik eden isimlerden biriydi.

AK PARTİ'DE YENİ DÖNEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Ağustos 2014 tarihinden sonra AK Parti Genel Merkezi’ne ilk kez gelecek. Tören saat 13.00’te başlayacak. Sade bir tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım kürsüye birlikte çıkacaklar. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye üyelik formu imzalanacak. Böylece, ‘efsane geri dönecek’. Bir balkon konuşması düşünülmüyor. Erdoğan, kısa ama önemli bir konuşma yapacak.  Yeni dönemin ipuçlarını verecek.