BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,58
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Abdullah Gül ortak aday olacak mı' sorusuna CHP'den yanıt

Abdullah Gül 2019 seçimlerinde ortak aday mı olacak? CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan kritik soruya yanıt verdi. Tezcan, "Abdullah Gül düşüncesini söylemiştir. Onların bu tuzağına düşmeyeceğiz" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül arasındaki gerginlik hakkında konuşan Tezcan, 'Abdullah Gül sorumlu bir devlet adamı anlayışıyla son çıkan KHK'yı eleştirdi. Kendi tabanları üzerinde bu eleştiriyi itibarsızlaştırma adına, cumhurbaşkanlığı adayı üzerinden göstermeye çalışıyorlar. Biz bu tartışmanın parçası olmayacağız' diye konuştu.

BİZ BU PARÇANIN TARTIŞMASI OLMAYACAĞIZ: Tezcan CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 'Abdullah Gül ortak aday olur mu' sorusuna şöyle yanıt verdi: Gül, KHK yayınlandığında sorumlu bir devlet adamı tutumuyla endişelerini paylaştı. AK Parti yönetimi öyle bir rahatsız olmuş ki, kadrolarını aforoz edecek kadar öfkelenmişler. Sözcüler 'kurucu değil' noktasına bile gelmedi. Kendi tabanları üzerinde bu eleştiriyi itibarsızlaştırma adına, cumhurbaşkanlığı adayı üzerinden göstermeye çalışıyorlar. Bu tartışma cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması değildir. Bu tartışma Türkiye OHAL şartlarında güvende mi değil mi tartışmasıdır. Biz onların tuzağına düşmeyeceğiz. Seçim geldiğinde kim aday olacak, kim olmayacak kendi mecrasında çıkar aday olur. CHP de halkı, milleti tatmin edecek bir adayla kamuoyu önüne çıkar.

AK Parti'li Elitaş'tan Abdullah Gül'e: Ailenin bir parçasıysan...

Mahir Ünal: 'Abdullah Gül, kurucularından değil'

Erdoğan’ın sert Gül tepkisi de KHK'dan değil bundan!

Meral Akşener'den Abdullah Gül iddiasına flaş yanıt!