BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül ne diyor! Erdoğan'ı tasfiye planı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Abdullah Gül'ün yakın çevresinin tartışmalara ilişkin açıklamasını ve AK Parti çevrelerinde rahatsızlığa yol açan söylentiyi aktardı.

Abone ol

Abdullah Gül son günlerin en çok konuşulan ismi oldu. KHK düzenlemesine itiraz ederek AK Parti'de eleştiri oklarının hedefindeydi. Abdullah Gül'ün yakın çevresini arayan Abdulkadir Selvi, aldığı yanıtları köşesine taşıdı.

PAYLAŞMAKTAN ÇEKİNMEYECEK: "Abdullah Bey açıklama yapmayacak mı?” sorusuna “Gerek duyduğu hallerde görüşlerini açıklamaya devam edecek” karşılığını aldığını aktaran Selvi, yazısına şöyle devam ediyor: "Edindiğim izlenim, Gül, hakkındaki tartışmalardan dolayı gücenmiş, kırılmış. Eleştirilere daha toleranslı bakmaya çalışmış ancak hakaret eden yazı ve konuşmalardan ciddi olarak rahatsız olmuş. Ülke sorunlarıyla ilgili görüşlerini açıklamaya devam edecekmiş. “Abdullah Bey, tartışmalardan dolayı gücendi, kırıldı. Ancak Cumhurbaşkanlığı yapmış biri olarak kendini sorumlu hissediyor, ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili söyleyeceği şeyler olursa bunları paylaşmaktan çekinmeyecek” denildi."

ERDOĞAN'A DARBE PLANI: Kasım ayında kulislerde, “Geçiş sürecinde Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olsun. Ekonomi yönetimini Ali Babacan üstlensin. Erdoğan ve ailesinin hukuku korunsun” söylentisinin dolaştığını hatırlatan Selvi, yazısını şu sözlerle tamamlıyor:

AK PARTİ'DE RAHATSIZLIĞA YOL AÇTI: "Erdoğan’ı tasfiye planları hazırlayanların Erdoğan’ı tanımadıkları belliydi. Darbeye boyun eğmeyen adam, senaryolara mı eyvallah diyecekti. Ancak onların Gül ve Babacan’ı tanıdıklarından da emin değildim. Gül ve Babacan’ın bu tür senaryolardan haberleri yoktu. O nedenle ciddiye alıp, yazmadım. Peki bugün neden yazma gereği duydum? Ne o gün ne bugün Gül ve Babacan’ın bu tür ara rejim modellerinin içinde, yanında, yöresinde olmadığından eminim. Ancak belli ki Erdoğan’ı tasfiye etmek isteyenlerin Abdullah Gül’e sarılması AK Parti’de bir rahatsızlığa yol açmış. Bu tür yanlış algılara son verecek kişi ise Abdullah Gül’den başkası değil. Tabii isterse."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı