BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.491,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Abdullah Gül kongreye geldi mi işte mesajı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Kongresi'ne gelmedi ancak yazılı bir mesaj yolladı. İşte Abdullah Gül'ün mesajı...

Abone ol

ANKARA Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, 11.Cumhurbaşkanı Gül, tarafından gönderilen mesaj okundu.

Gül, "İnanıyorum ki bu kongre, AK Parti'nin duruşundaki kimliği ve ideallerine, hak ve hukuktan uzaklaşmadan kardeşlik ve istişare kültürü temelinden başlattığı kutlu yürüyüşe, yeni bir ivme kazandıracak, yeniden milletimizin asli sorunlarına odaklanmasına ve çözüm üretmesine yol açacaktır" dedi.

Gül, kongrede okunan mesajında, "Değerli dava arkadaşlarım, kıymetli delegeler, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nin ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için bir kez daha yenilenmeye vesile olmasını diliyorum" ifadesini kullandı. 

14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti'nin insan hakları ve hukuk devleti ilkelerini esas alarak, demokrasi, adalet ve kalkınma hedefleri doğrultusunda başlattığı kapsamlı reform hareketiyle önemli başarılara imza attığını belirten Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Bu gayretler aziz milletimizin takdirine, yakın ve uzak coğrafyalardan dostların gönülden desteğine mazhar olmuş partimiz, girdiği her seçimden birincilikle ayrılmıştır. Bugün, ülkemiz tarihinin en zorlu dönemlerinden birisini tecrübe etmektedir. Karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlarla başta terör belası olmak üzere güvenlik sıkıntıları karşısında Türkiye'nin daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yoktur."

Abdullah Gül AK Parti mesajı

Abdullah Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnanıyorum ki bu kongre, AK Parti'nin duruşundaki kimliği ve ideallerine, hak ve hukuktan uzaklaşmadan kardeşlik ve istişare kültürü temelinden başlattığı kutlu yürüyüşe yeni bir ivme kazandıracak, yeniden milletimizin asli sorunlarına odaklanmasına ve çözüm üretmesine yol açacaktır. Partimizin ilk Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı olma onurunu yaşamış bir dava arkadaşınız olarak, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'ne başarılar diliyor, teşkilatlarımızın her bir mensubunu tek tek tebrik ediyorum."