BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül ihanetle suçlanır mı suçlanmaz mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik 'ihanet' suçlamasına Ahmet Hakan'dan destek geldi...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için "Hareketimize ihanet etti" şeklindeki sözleri ile ilgili tartışma sürerken, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'dan, Hamza Dağ'a destek geldi. Ahmet Hakan, "Hamza Dağ, gayet tutarlı bir söz söylemiştir" dedi ve gerekçelerini sıraladı. İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı...

"Kimse kusura bakmasın, Abdullah Gül için “Hareketimize ihanet etti” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gayet tutarlı bir söz söylemiştir.

O SÖZÜ SÖYLEDİYSEN... Sen bir partinin kurucu babası olacaksın... O parti seni başbakan yapacak... O partinin oylarıyla cumhurbaşkanı seçileceksin... Ve sen sonra kalkıp... “Eğer muhalefet partileri üzerimde ittifak etseydi AK Parti adayına karşı aday olacaktım” diye açıklama yapacaksın.

MUHATABI AĞZINI AÇIP BİRŞEY SÖYLEYEMEZ... Vallahi dünyanın her tarafında böyle bir davranış “ihanet” gibi bir sözcükle nitelendirilir. Ve buna muhatap olan kişi de ağzını açıp tek kelime edemez."

HAMZA DAĞ NE DEMİŞTİ?.. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 19 Ağustos'ta partisinin İzmir il başkanlığındaki bayramlaşma programında Gül'ün, 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan'ın karşısında adaylığı tartışması için, "Bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir" demişti.