BIST 9.704
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.432,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Abdullah Gül AK Parti'den vekil mi oluyor?

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2015 seçimlerinde AK Parti'den aday olacağını iddia edildi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e AK Parti milletvekilliği teklif edeceği iddia edildi.

ABDULLAH GÜL NE YAPACAK?

Haziran'daki genel seçimin siyasetin gündemini belirlemeye başlamasıyla birlikte kulisler de hareketlenmeye başladı. Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez cumhurbaşkanı, Davutoğlu’nun da başbakan olarak seçimlere girecek olmaları nedeniyle iktidar partisindeki kulisler, seçim sürecinde farklı gelişmeler yaşanacağının da habercisi gibi.

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'ün haberine göre kulislerde son konuşulan konu, Ağustos ayında görevi devrettikten sonra siyasi gündemle ilgili konuşmamaya özen gösteren ancak parti içindeki gücü ve etkisi nedeniyle “Ne yapacak?” sorusu en çok sorulan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili.

DAVUTOĞLU ABDULLAH GÜL'E TEKLİF EDECEK

AK Parti kulislerinde, 19 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakan Davutoğlu’nun siyasi geleceği ve yapabileceği olası hamlelere ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor. Davutoğlu için, “En zordaki isim. Seçimde partinin oylarını düşürse kaybedecek. Büyük olasılıkla gidecek. Partide çok sayıda isim Davutoğlu’nun sandıktan kaç oy oranıyla çıkacağını bekliyor. Partinin oylarını artırıp milletvekili sayısını çoğaltsa gündeme gelecek. Başkan Erdoğan olacak, Davutoğlu yine gidecek” görüşü dile getiriliyor.

Bu nedenle seçim öncesi Davutoğlu’nun sürpriz bir hamle yapıp Abdullah Gül’e milletvekili adaylığı önerebileceği, böylece seçim sonrasında yalnız kalmak yerine değişik ittifak olanakları elde etmeye çalışabileceği belirtiliyor.