BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Abdullah Gül aday mı olacak yakın arkadaşı Fehmi Koru yazdı

Abdullah Gül aday olacak mı sorusu herkesin dilinde. 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül'ün ne yapacağı merak konusu olurken, Gül'ün yakın arkadaşlarından Fehmi Koru bugünkü yazısında bu soruya yanıt aradı.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Abdullah Gül’ü Saadet Partisi’nin aday göstermesini temenni ettiklerini söylemesi gündeme bomba gibi düştü. Çiçek, "Mecliste imza verip 100 bin imza yerine 20 imza ile bu adaylaşmayı kolaylaştırabiliriz" ifadelerini kullandı.

CHP KAFA KARIŞTIRDI: 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde şiddetle karşı çıktığı Gül için AYM'den 367 kararını çıkarttıran CHP'nin, Gül'e destek çıkması kafaları karıştırdı. İşte bu sürpriz gelişmeyi Abdullah Gül'ün üniversiteden beri arkadaşı olan yazar Fehmi Koru köşesinde değerlendirdi.

"CHP oyun mu oynuyor ne…" diyerek Abdullah Gül'e karşı 2007'de yaşananları hatırlatan Koru, herkesin cevabını aradığı "Abdullah Gül acaba ne düşünür?" sorusuna kendi izlenimlerini aktararak yanıt veriyor:

BİLDİĞİM HİÇ İŞTAHLI GÖRÜNMEDİĞİ; ŞİMDİYE KADAR VERDİĞİ İZLENİM BU: (...)Türkiye’nin son 15 yıl içerisinde ne kadar değiştiğine kanıt olarak tek başına bu yeni durum bile yeterli: Türkiye’nin cumhurbaşkanı tercihi, o olmazsa bu, ama galiba illa AK Partili veya o eğilimde biri olacak…

Elbette kişilikler arasında farklılıklar var ve tercih konusunda temenniler o farklılıklar göz önünde tutularak yapılıyor. Yine de gerçek değişmiyor: Halkın önüne sunulacak adayın halkın kolayca benimseyebileceği bir isim olması şart; o şartı ancak bu iki isim tam karşılayabiliyor. CHP de bunu fark ve hatta kabul etmiş görünüyor.

CHP’den gelen bu ‘şaşırtıcı’ çıkış hakkında Abdullah Gül acaba ne düşünür? Bu sorunun cevabını doğrusu bilmiyorum. Bildiğim, hiç iştahlı görünmediği; şimdiye kadar verdiği izlenim bu…

Öte yandan, gelecek cumhurbaşkanını belirlemede ön planda bulunduğunu konuya yoğunlaşmasından bildiğimiz Saadet Partisi’nin nasıl bir cumhurbaşkanı profili istediğini Temel Karamollaoğlu’nun her seferinde tekrarladığı sıfatlardan biliyoruz; ancak o sıfatlarla kimin kast edildiği açıklanmadığı için o konuda da henüz bir ipucuna sahip değiliz.

ERDOĞAN FAVORİ: Tekrarlanan sıfatlara sahip aday bulmak da kolay görünmüyor. Şu anda cumhurbaşkanlığı seçiminde banko, MHP’nin desteğini de arkasına almış olan AK Parti’nin aday göstereceği Tayyip Erdoğan’dır…

Fehmi Koru'nu yazısının tamamı

Dursun Çiçek'ten flaş Abdullah Gül çıkışı! Temenni ederiz...

Abdullah Gül 2019 adaylığı sorusuna böyle yanıt verdi

Abdullah Gül Saadet Partisi'nin adayı mı? Bomba kehanet!