BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Cömert davası: Duruşma Balıkesir'de görülüyor

Hatay'da Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen gösterilerde başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'e ilişkin dava bugün Balıkesir'de görülüyor. Sanık polisin talebi üzerine dava Hatay'dan Balıkesir'e taşınmıştı.

Abone ol

Hatay'da, Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen gösterilerde başına biber gazı kapsülünün isabet etmesiyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert ile ilgili dava bugün Balıkesir'de görülüyor.

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, sanık polis Ahmet Kuş'un 'güvenlik gerekçesiyle' yaptığı talep üzerine dava Hatay'dan Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı.

Mahkeme duruşmaya çağırmadığı sanık polisi, Mersin'den ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) ile sorgulayacak, tanıklar da Hatay'da dinlenecek.

Doğan Haber Ajansı'na (DHA) konuşan Abdullah Cömert'in ailesinin avukatı Hatice Can ise davanın Balıkesir'e alınmasının "sakıncaları olduğunu" söyledi.

Can, "Örneğin Balıkesir'de dava sürerken, olay yerinde keşif gerektiğinde nasıl bir tutum izlenecek? Davanın SEGBİS sistemi ile görülmesine de ayrıca itiraz edeceğiz" dedi.

Sanık polis hakkında kasten öldürme suçundan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Abdullah Cömert, 2 Haziran 2013'te Antakya'da Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen gösterilerde başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Sanık polis hakkında açılan davanın 24 Temmuz 2014'teki duruşmasında, sanık avukatı 'güvenlik gerekçesiyle davanın başka ile alınması' için savcılığa başvurdu.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'nün de aynı yönde görüş belirtmesi üzerine, Yargıtay davayı Balıkesir'e taşıdı.