BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Cömert davası 3 Şubat'a ertelendi

Abdullah Cömert davasının ikinci duruşması Balıkesir'de görüldü. Dava 3 Şubat'a ertelendi. Şerzan Kurt davasının yeniden görülmesine de başlandı.

Abone ol

Hatay'da, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi eylemlerine destek için düzenlenen gösterilerde başına biber gazı isabet ederek ölen Abdullah Cömert'le ilgili davanın ikinci duruşması bugün Balıkesir'de görüldü.

Duruşma, 3 Şubat tarihine ertelendi.

Polis memuru Ahmet Kuş'un, 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

Sanık avukatlarının talebi doğrultusunda dava güvenlik gerekçesiyle Balıkesir'e taşınmıştı.

Davaya destek için farklı kentlerden gelenler erken saatlerde Balıkesir Adliyesi önünde toplandı.

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) milletvekilleri Melda Onur, Hüseyin Aygun, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal da duruşmaya katıldı.

Avukatlar sanığın ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) ile dinlenmesine itiraz etti, savcı itirazların reddi yönünde görüş bildirdi.

Duruşma sırasında savcının uyuduğu daha sonra uyandığı belirtildi.

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Abdullah Cömert, 2 Haziran 2013'te Antakya'da Gezi Parkı eylemlerine destek için düzenlenen gösterilerde başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Şerzan Kurt davası: Sanık polis duruşmaya katılmadı

Muğla'da 2010 yılında polis kurşunuyla hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un ölümüyle ilgili dava da Yargıtay'ın daha önce verilen mahkeme kararını bozması üzerine ikinci kez görülmeye başlandı.

Mahkeme, sanık polis Gültekin Şahin'in tutuklanması talebini reddetti, yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Davanın bir sonraki duruşması 5 Aralık saat 11:00'te yapılacak.

Şahin sağlık raporu sunarak duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti Şahin'in mazeretini kabul etti.

Mahkeme, Şahin'in sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Muğla üniversitesi'nde 11 Mayıs 2010 tarihinde Kürt gençlere 'ülkücü' olduğu belirtilen bir grup saldırmış, çıkan çatışmaya polis müdahale etmişti.

Müdahale sırasında sivil polis Şahin'in açtığı ateşle Şerzan Kurt ağır yaralanmış ve 24 Mayıs günü yaşamını yitirmişti.

Davada mahkeme, mahkeme 7 Eylül 2012'de Şahin'e 'olası kastla cinayetten' sekiz yıl ceza vermiş, ardından da indirimleri gözönüne alarak tahliye etmişti.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi yerel mahkemenin bu kararını bozmuş, Şahin'e 'kasten öldürme' suçundan müebbet cezasının verilmesini ve görevden atılmasını istemişti.