BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'yi Zaman fena yakaladı

Abdülkadir Selvi CNN Türk'te Zaman ve Bugün gazetelerini gösterip operasyonun tüm detaylarını biliyorlardı dedi ama gösterdiği gazete bakın hangi tarihli çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cemaat-AK Parti savaşında hükümet kanadından hizmet hareketine yönelik etkili atakları öne çıkan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi bu kez fena yakalandı.

CNN Türk'te katıldığı Dört Bir Taraf programında Zaman ve Bugün gazetelerini kameraya tutarak şunları söyledi;

-“Yani bir gün olmuş insanlar alınmış. İnsanlar neyle suçlandıklarını henüz bilmiyorlar. 18 Aralık günü iki gazetede paralel yapının iki gazetesinde iddialar ortaya çıkıyor”

GAZETELER 19 ARALIK TARİHLİ ÇIKTI

Abdülkadir Selvi'nin '18 Aralık tarihli' diyerek söz konusu iddiasına delil olarak sunduğu gazeteler, 19 Aralık'ın gazeteleri çıktı.

YA ÖZÜR DİLE YA İSTİFA ET

Zaman Gazetesi'nin internet sitesi de Abdülkadir Selvi'nin bu vahim hatasını yakaladı ve büyüterek manşetine taşıdı. Haber "Selvi 2 dakikaya 3 yalan sığdırdı" denilerek duyuruldu. Zaman Gazetesi Selvi'ye , "Mesleğin onuru için ya özür dile ya istifa et" çağrısında bulundu.

ABDÜLKADİR SELVİ'DEN ZAMAN'A TEK CÜMLELİK YANIT (TIKLA)







Gazete Selvi'nin 3 yalanı diyerek bir de liste koydu ve gerçek diyerek açıklamasını da verdi;

YALAN 1: 17 Aralık operasyonu akşam yapıldı?

GERÇEK:Operasyon 17 Aralık'ta akşam değil, gündüz şafak vakti yapıldı.

YALAN 2: Zaman ve Bugün gazetelerinin 18 Aralık manşetlerinde, "bakanların fezlekelerinin hazır olduğu" bile yazıldı. Bunu söylerken de ekrana kupürler gösterildi.

GERÇEK 2: İzleyenler açıkça aldatıldı. Ekrana gösterilen kupürler 18 değil, 19 Aralık'ın gazeteleri. Yani operasyonun üçüncü günü.

YALAN 3: Selvi: "Bir gün olmuş, insanlar alınmış, neyle suçlandıklarını henüz bilmiyorlar. 18 Aralık günü iki gazetede paralel yapının iki gazetesinde iddialar ortaya çıkıyor.'

GERÇEK: TZaman, operasyona ilişkin iddiaları 18 Aralık'ta tüm gazeteler gibi manşetten rutin haliyle yorumsuz olarak verdi. Selvi'nin kendi gazetesi olan Yeni Şafak'taki bilgilerden eksiğimiz var, fazlamız yoktu.