BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'ye twitter 'haram' oldu

Twitter'a girişin yasaklanması Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'yi dillere düşürdü. Zira twitter yasağından 10 dakika önce ekranda bakın ne diyordu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Twitter'in kapatılması hükümete yakın bazı isimleri fena halde ters köşeye yatırdı. Bunlardan biri de Abdülkadir Selvi...

Twitter kapatılmadan önce Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitinginde söylediği "twitter'ın kökünü kazıyacağız" açıklaması CNN Türk ekranlarındaki Dört Bir Taraf programında konuşuldu.

10 DAKİKA ÖNCE SÖYLEDİKLERİ

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi yasaktan sadece 10 dakika önce yaptığı açıklamalarla twitter aleminin diline düştü. Üstelik konuyu da kendisi açtı. Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitinginde söylediği sözün 'twitterı kapatmak' olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE İRAN DEĞİL

TWİTTER SELVİ'YE HARAM OLDU

Abdülkadir Selvi'nin CNN Türk'teki bu açıklamasından 10 dakika sonra 23.30 gibi twitter girişe kapatıldı. Haliyle de gözler 'yasağa ilk ben tepki gösteririm' diyen Selvi'ye döndü.

SELVİ İNTERNETHABER.COM'A KONUŞTU

Twitterda ise Abdülkadir Selvi'nin CNN Türk'te söylediği sözlerin yer aldığı KJ'li bu fotoğrafları paylaşılıyor.

abdülkadir-selvi-cnn-türk-twitter.jpg

İşte twitter kapanmadan 10 dakika önce söyledikleri;

-"Kimsenin Türkiye'yi dış dünyaya kapatmak gibi bir niyeti yoktur. Bu hükümetin zaten en önemli özelliği demokratikleşme hamlelerini yapması ve Türkiye'yi AB sürecine yaklaştırmasıydı. Twitter ve facebook'u kapatmak mümkün değil. Türkiye İran değil. Bir Çin değil. Kuzey Kore değil. Zaten öyle olacak değil. Türkiye kendine Avrupa'yı hedef almış bir ülke.

KAPATILIRSA İLK KARŞI ÇIKAN BEN OLURUM

*Defne Samyeli'nin dün akşam namusuyla oynanmaya kalktı. Bunun hesabını kim verecek. İşte sorun olan nokta bu... Twittera sen tutuyorsun Numan Kurtulmuş'un montajlı bir kasetle görüntüsünü koyuyorsun. İşte Nagehan Hanım'ın eşi Rasim Ozan bunu yaşadı. Başbakan da buna yönelik bir tepki olabilir. Ama ben Başbakan'ın twitter'ı facebook'u... Bunu kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Kapatılmaya kalkışılırsa ona ilk karşı çıkanlardan biri de ben olurum.

SEBEP HARAMZADELER Mİ?

Abdülkadir Selvi twittera olan Başbakan'ın tepkisinin perde arkasına dair ipuçları da verdi. Dün gece gelen yasağın perde arkası da bu olabilir. Zira Selvi, ses kayıtlarını yayınlayan haramzadeler isimle hesaba gönderme yaparak şunları söyledi;

"Burada sorun... Bakıyoruz haramzadelere ne düşmüş, yasadışı bir şekilde insanlar dinleniyor ve internet üzerinden de Türkiye dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu konuda çıkarılan mahkeme kararları twitter ve facebook tarafından yerine getirilmiyor.

Obama'nın yasadışı bir konuşmasını koysunlar o adamı alır Guatamalo'ya götürürler. Ama Türkiye'de yasadışı montaj olmayan konuşmalar var gibi kullanılıyor. Sorun buradan kaynaklanıyor. Başbakan'ın ifade ettiği de bu... Yoksa bunların engellenmesi değil. "