BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'den Zekeriya Öz'e zor soru

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, görevinden uzaklaştırılan Zekeriya Öz'le ilgili olay yaratacak iddialarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, HSYK kararıyla görevinden uzaklaştırılan Zekeriya Öz'le ilgili olay yataracak iddialarda bulundu.

17 Aralık operasyonundan bir gün önce Zekeriya Öz'ün kendisine yakın muhabirleri çağırıp bir flash disk içinde operasyona ilişkin bilgileri veridiğini belirten Abdülkadir Selvi, Öz'ün dün attığı 'darağacı' tweetine de şöyle yanıt verdi:

HSYK kararı açıklandıktan sonra Zekeriya Öz, Üstad Necip Fazıl’dan, “Bir nar ağacı var bir de darağacı Namerde nar düştü yiğide darağacı” dizelerini geçti. Peki o zaman gözaltına aldığın Ali Ağaoğlu’nun parasıyla Dubai’ye gitmek ne ağacı anlamına geliyor? O da Dubai’de tatil ağacı mı oluyor?

Abdülkadir Selvi'nin 'Başarısız darbenin savcıları' başlıklı yazısı şöyle:

ZEKERİYA ÖZ MUHABİRLERİ MAKAMINA ÇAĞIRDI...

(...) Operasyondan 1 gün önce yani 16 Aralık günü ise Zekeriya Öz, kendisine yakın muhabirleri makamına çağırıyor, bir flash disk içinde bir gün sonra yapılacak olan operasyona ilişkin bilgileri veriyordu. Zekeriya Öz o sırada fark ettiği Anadolu Ajansı muhabirini ise hemen oradan uzaklaştırdı.

Operasyonu amirlerinden gizlediği ve birbirine benzemezleri birleştirdiği için dosya 18 Aralık günü İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’dan alındı. Bu arada gözaltına alınanların ifadesi de henüz tamamlanmamıştı. Gözaltındakilerin ifadesi 19 Aralık günü alındı ama 309 sayfalık polis fezlekesi 1 gün önceden hazırdı.

VOLTA ATARAK BASKI YAPMAYA GİTTİ

Soruşturmayı yeni üstlenen ekibi bir sorun bekliyordu. Yakup Saygılı ve yardımcıları ifadeleri almadan, insanların kendisini nasıl savunacağını beklemeden hazırladıkları fezlekeyi imzalamalarını istiyorlardı. Soruşturmaya yeni atananlar önceden hazırlanan fezlekeyi imzalamayınca Savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara’ya haber uçuruluyordu. Hatırladınız mı? Hani bir gece yarısı Zekeriya Öz kameraların kendisini görebileceği bir şekilde emniyete gelip, volta attıktan sonra içeriye girmişti ya, işte o zaman daha önceden hazırlanan fezlekeyi imzalamaları için polislere baskı yapıyordu. Polisler direndi, Zekeriya Öz’ün baskısı bir tutanak olarak düzenlenip kayıtlara geçildi. Bu aslında daha önceden hazırlanan bir polis fezlekesi değil, tam anlamıyla hazırlanmış kumpasın bir belgesiydi. Siz insanlar ifade vermeden, kendisini savunmadan, neyle suçlandıklarını dahi bilmeden nasıl fezleke hazırlarsanız.

Paralel kumpas kurarsanız hazırlarsınız.

İşte 19 Aralık tarihinde Bugün ve Zaman Gazetesi’nin birinci sayfalarında yayınlanan fezlekeler bu fezlekeydi.

Bir de 25 Aralık operasyonu vardı.

DUBAİ'DE TATİL AĞACI MI?

HSYK kararı açıklandıktan sonra Zekeriya Öz, Üstad Necip Fazıl’dan,

“Bir nar ağacı var bir de darağacı

Namerde nar düştü yiğide darağacı” dizelerini geçti.

Peki o zaman gözaltına aldığın Ali Ağaoğlu’nun parasıyla Dubai’ye gitmek ne ağacı anlamına geliyor?

O da Dubai’de tatil ağacı mı oluyor?

Milli Piyango Yılbaşı çekilişi sonuçları 2015

Milli Piyango Yılbaşı sonuçları için özel çekiliş

Milli Piyango Yılbaşı çekilişi amortiler