BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  GÜNCEL

Abdülkadir Selvi'den yasağa tepki!

Dün gece Dört Bir Taraf adlı programda "twitter'ın kapatılacağını düşünmüyorum" diyen Abdülkadir Selvi'den açıklama geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Ve herkesin ne diyeceğini merak ettiği gazeteci Abdülkadir Selvi twitter yasağı ile ilgili olarak İNTERNETHABER'e konuştu.

Dün akşam Twitter kapatılmadan önce Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitinginde söylediği "twitter'ın kökünü kazıyacağız" açıklaması CNN Türk ekranlarındaki Dört Bir Taraf programında konuşulmuştu.

Abdülkadir Selvi yasaktan sadece 10 dakika önce yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitinginde söylediği sözün 'twitterı kapatmak' olarak algılanmaması gerektiğini şu sözlerle söylemişti:

"Kimsenin Türkiye'yi dış dünyaya kapatmak gibi bir niyeti yoktur. Bu hükümetin zaten en önemli özelliği demokratikleşme hamlelerini yapması ve Türkiye'yi AB sürecine yaklaştırmasıydı. Twitter ve facebook'u kapatmak mümkün değil. Türkiye İran değil. Bir Çin değil. Kuzey Kore değil. Zaten öyle olacak değil. Türkiye kendine Avrupa'yı hedef almış bir ülke."

Abdülkadir Selvi'nin CNN Türk'teki bu açıklamasından 10 dakika sonra 23.30 gibi twitter girişe kapatıldı. Haliyle de gözler 'yasağa ilk ben tepki gösteririm' diyen Selvi'ye döndü. Ankara muhabirimiz Nesrin Yılmaz, Diyarbakır'da Newroz alanında bulunan Abdülkadir Selvi'ye ulaştı ve twitter'ın kapatılması konusunu sordu.

Yasağı doğru bulmadığını söyleyen Abdülkadir Selvi, "twitter özgürlüğüne evet, twitter mühendisliğne hayır." dedi.


İşte Abdülkadir Selvi'nin İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamalar:

TWİTTER'A ERİŞİMİN ENGELLENMESİ DOĞRU DEĞİLDİR


"Twitter'ın engellenmesini doğru bulmuyorum. Üç vatandaşımızın mahkemelerden aldığı kararları twitter'ın yerine getirmesi gerekiyordu. İngiltere'de, Fransa'da, Amerika'da bu kararlar alınsa anında işleme koyuyorlar. Bizim vatandaşlarımızın hakları da en az İngiliz vatandaşı, Amerikan vatandaşı kadar saygındır. Ama buna rağmen, twitter'a erişimin engellenmesi doğru bir karar değildir, ben her zman çözümleri özgürlüklerde arayan bir insanım."

TWİTTER ÖZGÜRLÜĞÜNE EVET TWİTTER MÜHENDİSLİĞNE HAYIR

"İletişim Başkanlığı üç vatandaşımızın başvurusru üzerine bu kararın alındığını söyledi. Ben bunun çıkacağı söylenen kasetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama Türkiye, kasetler ve yasadışı dinlemelerin twitter üzerinden yayınlanması suretiyle dizayn edilmeye çalışılıyor. Twitter özgürlüğüne evet, twitter mühendisliğine hayır."

ABDÜLKADİR SELVİ CNN TÜRK'TE NE DEMİŞTİ?

Yasak kararından sadece 10 dakika önce Abdülkadir Selvi CNN Türk ekranlarında konuşuyordu. Selvi, o konuşmasında 'Twitter yasağı gelirse ilk tepki gösterecek benim' mesajı vermişti. (TIKLA TAM METNİ OKU)

İşte o açıklama;



DNS AYARI DEĞİŞTİRME TWİTTER'A GİRİŞ YOLU (DNS değişikliği nasıl yapılır? TIKLAYIN)

TWİTTER CEP TELEFONU DNS AYAR DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)

YASAKLI SİTELERE PROXY İLE GİRİŞ YÖNTEMİ TWİTTER'A GİRİŞ (TIKLAYIN)


MAC BİLGİSAYARLAR İÇİN DNS AYARLARI DEĞİŞTİRME (TIKLAYIN)

TWİTTER'E SMS İLE NASIL GİRİLİR? (TIKLAYIN)