BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.491,37
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'den takas bombası

49 konsolosluk görevlisi IŞİD'in elinden nasıl kurtarıldı? Merak edilen soruya hükümete yakın isimlerden Abdülkadir Selvi cevap verdi.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, IŞİD için çok ama çok önemli birkaç ismin takasta kullanıldığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün "Işid'le takas oldu mu?" sorusuna verdiği "Oldu veya olmadı. Ülkeme geldiler mi ben ona bakarım" cevabı tartışmayı alevlendirdi.

101 gün sonra özgürlüklerine kavuşan konsolosluk görevlilerinin ne karşılığında serbest bırakıldığına dair Selvi, çarpıcı bir ayrıntıyı köşesinde yazdı.

Ankara kulislerini yakından takip eden Selvi, hem bu detayı hem de hükümetin IŞİD politikasının değişip değişmeyeceğini böyle değerlendiriyor:

MUTFAKTA BİRŞEYLER OLMUŞ

"Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye giderken, rehinelerin kurtarılması için takas yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya, 'Velev ki takas oldu' şeklinde verdiği karşılık, bu konuda merakları kamçıladı.

Bu durum Erdoğan'ın, başörtüsü konusunda ki, 'Velev ki' demesine benzemiyor ama biraz işin perde arkasını araştırdım, mutfakta bir şeyler olmuş. IŞİD için çok ama çok önemli olan birkaç isim takasta kullanılmış. Bu MİT'in çok önemli bir operasyonel başarısı. Her türlü imkan devreye sokulmadan, böylesine muazzam bir başarı elde edilebilir miydi?

Rehineler kurtuldu, Türkiye'nin IŞİD politikası değişecek mi? Hadi daha açık olarak sorayım, Türkiye, IŞİD'e karşı oluşturulacak koalisyonda yer alacak mı?

Türkiye, 10 Ekim 2013'te IŞİD'i terör örgütü ilan etmiş bir ülke. IŞİD'den en fazla zararı gören ülke Türkiye. Dün itibariyle 70 bin mülteci sınırlarımızdan içeri girdi. Bırakın 70 bini 7 kişiye bile bir lokma ekmek sağlamayan ABD ise, IŞİD'le mücadelenin liderliğine soyundu. IŞİD'in mucidi ABD. Yarın IŞİD'le işbirliği yapmayacağından emin olmadığımız ülke yine ABD.

ABD gidecek, biz bu coğrafyada yaşamaya devam edeceğiz.

Türkiye, tampon bölge gibi tedbirlere var. Ama kara gücü olmak ya da İncirlik Üssü'nü kullandırmak gibi operasyonlarda ise yok.

İslam dünyasına yönelik operasyonlarda yer almak demek, Türkiye'nin Ortadoğu vizyonunun çökmesi demektir."

takas.jpg