BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  GÜNCEL

Abdulkadir Selvi'den Reza Zarrab bombaları!

Reza Zarrab'a iki Bakan tarafından ödül verilmesini eleştirerek dikkat çeken Abdulkadir Selvi, olayın AK Parti içinde de tepki aldığını iddia etti.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesinin Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi, CNN Türk ekranlarında TBMM Başkanlığı seçimi ve koalisyon tartışmalarını yorumladı. Selvi, koalisyon seçenekleri için AK Parti-MHP modelinin yüzde 60 şansa sahip olduğunu söylerken, Reza Zarrab'a ödül verilmesinin AK Parti içinde de tepki aldığını iddia etti.

Reza Zarrab'a iki Bakan tarafından ödül verilmesini sert şekilde eleştiren yazısı ile dikkat çeken Selvi, sözkonusu yazısına AK Parti içinden destek geldiğini söyledi. "AK Parti'nin iç tartışmalarında Reza Zarrab ve benzer olaylar oy kaybının en önemli sebepleri arasında gösterildi. AK Parti'yi samimi olarak düşünenler bu olayın zarar verdiğini görür." diyen Selvi, Zarrab ismi etrafında gündem olan iddiaların AK Parti'ye büyük oy kaybettirdiğini savundu.

İşte Selvi'nin açıklamalarından satır başları:

TBMM BAŞKANLIĞI SEÇİMİ KOALİSYONA IŞIK TUTMAYACAK

Meclis Başkanlığı seçimi koalisyona da ışık tutacak diye düşünüyorduk ancak öyle olmadı. 3. tur seçimden sonra dikkatli olmak gerekiyor ama şu anda herker kendi başkan adayı üzerinde yoğunlaşacak.

17-25 ARALIK KOALİSYON DEĞİL TBMM'NİN İŞİDİR

Kılıçdaroğlu kırmızı çizgileri değil uzlaşı noktalarını öne çıkartıyor. 17-25 Aralık daha çok meclisin işi olarak görülecek. AK Parti de ön koşul ile yaklaşmayacaktır. Yargılamalar meclisin işi olarak yürürse sürecin önü açılır, bunun bir ipotek heline gelmemesi gerekiyor.

REZA ZARRAB AK PARTİ'NİN EN ÖNEMLİ OY KAYBI NEDENLERİ ARASINDA

Gerçek AK Parti çevrelerinden tepki değil takdir gördü. O yazımdan dalyı bana saldıranlar olan biteni görmüyorlar. AK Parti'nin iç tartışmalarında Reza Zarrab ve benzer olaylar oy kaybının en önemli sebepleri arasında gösterildi. AK Parti'yi samimi olarak düşünenler bu olayın zarar verdiğini görür. Başbakan'ın da bunu gördüğünü düşünüyorum. AK Parti yönetimi ve teşkilatından bu konuda doğru şeyler söylediğim yönünde mesajlar alıyorum. Keşke benim dediklerim doğru çıkmasaydı ama toplumda bu konuda bir hasssiyet oluşmuşsa siyaset aynı yönde devam edemez. Bunları alkışladığınız sürece AK Parti'yi uçuruma sürüklersiniz. Gerçek dost doğruyu gösterendir, uçuruma sürükleyen değil.

ERDOĞAN SEÇİMLERDE AK PARTİ'YE ZARAR MI VERDİ?

Erdoğan AK Parti'ye zarar verdi düşüncesine katılmıyorum. Erdoğan'sız bir AK Parti olamaz kesinlikle. Benzer bir durum ANAP'ta yaşandı ve ANAP da Özal da kaybetti. AK Parti'de de bir sorgulama yaşanıyor. Bir gazeteci olarak doğruya doğru yanlışa yanlış derim. Erdoğan konusu AK Parti'nin tartışılmaz kırmızı çizgisi olmalıdır. Alınan yüzde 41'de en büyük pay Erdoğan'a aittir. Demirel'den kopan DYP, Özal'dan kopan ANAP siyaset mezarlığına gömüldü, AK Parti'nin de aynı hatayı yapmaması gerekir.

ERDOĞAN KOALİSYONUN İŞLEMESİNE ENGEL OLMAYACAK

Muhalefet AK Parti ile kurulacak bir koalisyonda, son kararı kimin vereceği, Erdoğan'ın protokolü bozup bozmayacağı yönünde tereddütler yaşıyor. Ancak Erdoğan'ın Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama yönünde hareket edeceğini düşünüyorum. Erdoğan kendi işini Başbakan da kendi işini yapacak. AK Parti Necdet Sezer ile de çalıştı.

AK PARTİ, YÜZDE 60 MHP, YÜZDE 40 CHP İLE KOALİSYON KURACAK

AK Parti-MHP hala en güçlü seçenek durumunda. Bu uzun vadeli ve sorunsuz bir koalisyon olabilir. Bahçeli'nin partisine hakim olması da önemli. Ancak son günlerde Bahçeli koalisyonı yolunu zorlaştıran hareketler içine girdi. Kılıçdaroğlu ise aksine kolaylaştırıcı bir tutum içine girdi. Ben AK Parti, yüzde 60 MHP yüzde 40 CHP ile koalisyon kurabilir diye düşünüyorum. Erken seçim seçeneği bu iki ihtimal denedikten sonra olabilir.