BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'den peşmergeye izin yazısı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, peşmergenin Kobani'ye nasıl geçeceğini yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Türk topraklarını peşmergenin kullanmasına izin verilmesini köşesine taşıdı.

Kobani'ye 12 tırlık malzemenin geçişinin sağlandığını belirten Abdülkadir Selvi, "Ama Peşmerge geçişi henüz olmadı. Büyük ihtimalle haftasonu 500 Peşmerge Türkiye üzerinden Suriye'ye geçecek" dedi.

Abdülkadir Selvi'nin bugünkü 'Peşmerge ne zaman geçecek' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

IŞID VE PYD ESAD REJİMİNİN İKİ KOLU GİBİYDİ

Şimdiye kadar çözüm sürecimiz vardı. Bundan sonra bir de Kobani sürecimiz oldu. Çünkü Kobani'ye dinamik bir süreç olarak bakılıyor.

IŞİD'le mücadele kararı alındığında Türkiye, ABD öncülüğündeki Batı koalisyonu ile birlikte hareket edeceğini ilan etti.

Geçmişte Esed rejiminin iki kolu gibi hareket eden IŞİD'le, PYD Kobani üzerinde çatışmaya girince, Türkiye 192 bin Kobaniliye kapılarını açmak suretiyle mücadelenin insani boyutunda büyük bir yük omuzladı, aynı zamanda büyük bir katliamın da önünü geçilmiş oldu.

Ancak bu duruşundan dolayı Türkiye'ye çiçek atması gerekenler taş attı, Kobani bahane edilerek 6-8 Ekim katliamı yaşandı. Böylece Kobani olayının komplikasyonlara açık bir konu olduğu tespit edildi.

Buna rağmen Türkiye, Kobani'ye nefes borusu açtı. Böylece, Kobani düştüğü takdirde faturayı Türkiye'ye kesmeye kalkışanların argümanlarını ellerinden almış oldu.

HAFTASONU 500 PEŞMERGE GİDECEK

Türkiye pasif bir destekle yetinmiyor. PKK ya da onun uzantısı PYD'ye destek veremeyeceğimiz için geriye Peşmerge kalıyor. 12 tırlık malzemenin geçişi sağlandı. Ama Peşmerge geçişi henüz olmadı. Büyük ihtimalle haftasonu 500 Peşmerge Türkiye üzerinden Suriye'ye geçecek. Salih Müslim dün Erbil'deydi. Barzani ile görüştü. Hem dünyayı Kobani'ye yardıma çağırıyorlar hem de Kürt birlikleri olan Peşmerge'nin geçişinden rahatsız oluyorlar. Çünkü PYD ilk iş olarak Barzani Kürtlerine saldırdı. Kürt ileri gelenlerinden Meşal Temo'yu öldürdü.

Peşmerge güçlerinin geçişi nasıl olacak? Bizim 3'ü Erbil'de 2'si Süleymaniye'de olmak üzere 8 irtibat noktamız var. Ayrıca askerlerimizin görev yaptığı 8 ayrı Askeri üssümüz var. Askerler değil, irtibat bürosunda görevli elemanlarımızın kontrolünde Peşmerge'nin geçişi sağlanacak. Gelişmelere göre Peşmerge'nin 3-18 ay arasında Suriye'de kalması planlanıyor.