BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  SEÇİM

Abdülkadir Selvi'den çarpıcı 1 Kasım seçim sonuçları yazısı

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında sürprizlerin yaşandığı 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın liderliğinin ve Davutoğlu'nun kucaklayıcı dilinin 1 Kasım seçim sonuçlarına damga vurduğunu yazdı.

Selvi'ye göre 1 Kasım'da sadece bir seçim yapılmadı, siyasi deprem yaşandı.

Yazar, "Yeniden bismillah" başlıklı bugünkü yazısında sürprizlere sahne olan seçimleri değerlendirdi.

İL İL SEÇİM SONUÇLARI TIKLAYIN

7 Haziran seçimlerinin üzerinden 5 ay sonra milletin sandıkta balans ayarı yaptığını yazan Selvi, zaferin İslam coğrafyasında mazlumların zaferi olduğunu düşünüyor.

"Millet kaderine el koydu, teröre ve istikrarsızlığa hayır dedi. Oluşturulmak istenen siyasi fetrete izin vermedi." diyen yazarın hedefinde Demirtaş ve Bahçeli vardı.

DEMİRTAŞ VE BAHÇELİ'YA KIRMIZI KART

Kürt ve Türk milliyetçiliği yapan HDP ile MHP'nin 1 Kasım seçimlerinin iki kaybedeni olduğunu ileri süren Selvi, yazısına şöyle devam ediyor:

"Milletimiz, her şeye hayır dediği için ve koalisyon görüşmelerinde yapıcı olmadığı için adı, “Mister no” ya çıkan Bahçeli ile terör karşısında net bir tutum takınmadığı için Demirtaş'a kırmızı kart gösterdi. 1 Kasım sonuçlarına göre Bahçeli ve Demirtaş'ın istifa etmesi gerekiyor."

BAHÇELİ'Yİ TÜRKEŞ VE AKŞENER'İN RUHU ÇARPTI

"İki lider kibirlerinin kurbanı oldular. Bahçeli'yi Tuğrul Türkeş ile Meral Akşener'in ruhu çarptı." diyen yazarın CHP ve Saadet Partisi hakkında değerlendirmeleri şöyle oldu:

"CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise oy kaybetmedi ama olumlu iklime rağmen partisine beklenen sıçramayı yaptıramadı. Bu seçimlerin Saadet Partisi açısından da önemli sonuçlar oldu. Saadet Partisine oy veren, ”Ağzı dualı milli görüşçüler” Türkiye'nin istikrarının tehlikede olduğunu gördükleri anda, tereddütsüz bir şekilde AK Parti'nin yanında yerlerini aldılar. Paralel yapının yanında yer alan Mustafa Kamalak ile AK Parti'yle seçim ittifakı konusunda pürüzler çıkaran Oğuzhan Asiltürk'ün bu sonuçları iyi değerlendirmesi gerekiyor."

1 Kasım seçim zaferinin Erdoğan ve Davutoğlu'nun zaferi olduğunu belirten Selvi, iki lideri yazısında böyle anlatıyor:

DAHA ÇOK SEÇİM KAZANIR

"Bu seçim zaferi istikrar isteyen milletin zaferidir. 7 Haziran gecesinden itibaren, “Tekrar seçim” diyen Erdoğan'ın liderliğine bir kez daha şapka çıkarmak gerekir.7 Haziran'dan bu yana sergilediği devlet adamlığı ve tercih ettiği kucaklayıcı dille Başbakan Davutoğlu, sandığa damgasını vurdu.

Tarihi seçim zaferinin ardından Başbakan'ın ilk açıklamasına dikkat ettim. Zafer sarhoşluğu değil tam aksine tevazu vardı. “Bu zafer bizim değil, milletimizin zaferidir” dedi. Bu çok önemli bir nokta. Davutoğlu'nda bu kucaklayıcı dil ve milletin karşısındaki tevazuu olduğu sürece daha çok seçim kazanır."

Yazının tamamı için