BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,81
ALTIN 2.418,58
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi'den bomba 'Sırrı Süreyya Önder' iddiası

Koalisyona tartışmalarını ele alan Abdülkadir Selvi, CHP'nin destek vermesi durumunda Sırrı Süreyya Önder'in solun ortak adayı olabileceğini ileri sürdü.

Abone ol

7 Haziran seçimlerinin ardından Ankara kulislerinde koalisyonla birlikte meclis başkanı kim olacak sorusu konuşuluyor. Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugünkü "Kulislerde neler konuşuluyor" başlıklı yazısında, Meclis Başkanlığı için konuşulan bomba ismi açıkladı.

Abdülkadir Selvi'nin iddiasına göre bu isim Sırrı Süreyya Önder... CHP'nin de destek vermesi durumunda Sırrı Süreyya Meclis Başkanı adayı olacak.


İktidara yakınlığı ile bilindiği için kulisleri genellikle isabetli olan Abdülkadir Selvi, AK Parti'nin koalisyon pazarlıkları hakkında da bilgi aktardı. İşte Ankara'daki koalisyon senaryolarından son bilgiler;

KOALİSYON ORTAĞI KİM OLACAK?
"Koalisyon arayışlarında ibre MHP ile CHP arasında gidip geliyor. İbre kimi zaman CHP'yi kimi zaman MHP'yi gösteriyor. CHP, koalisyona daha istekli duruyor. MHP ise pazarlık marjını yukarıda tutmaya çalışıyor. Bu aşamada iki partinin de şansı eşit.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER İDDİASI

Bu arada alttan alta yürüyen bir Meclis Başkanlığı kulisi var ki aktarmasam olmaz.
Bir AK Parti-CHP koalisyonu olursa şimdilik Deniz Baykal ismi ön planda. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu kimseyi işaret etmiş değil. Altını çizmek istedim.

Bahçeli'nin tutumu nedeniyle MHP'de Meral Akşener ismi gündemde değil. Gözler Bahçeli'ye çevrilmiş durumda.

Meclis Başkanlığı için solda bir arayış var. Geçmişte CHP ile DSP bir araya gelerek Hikmet Çetin'i Meclis Başkanı yapmıştı. Bu kez solda HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in ismi ön plana çıkıyor. Eğer CHP destek verirse Sırrı Süreyya Önder'i, solun ortak adayı olarak görebiliriz.