BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87

Abdülkadir Selvi Kimdir?

Abdülkadir Selvi; 1964 yılında Sivas Yıldızeli’nde doğdu. Alevi kökenli olan Abdülkadir Selvi evli ve 3 çocuk babası. Hürriyet Gazetesi'ne transfer olan Abdülkadir Selvi aynı zamanda CNN Türk'te konuk olarak ekrana geliyor. Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümü’nde tamamlayan Selvi, Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıktan sonra HBB TV’de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı. Bu kanalda “Politika Gündemi” isimli programı hazırlayarak sundu. TGRT’de Ankara...

Abdülkadir Selvi; 1964 yılında Sivas Yıldızeli’nde doğdu. Alevi kökenli olan Abdülkadir Selvi evli ve 3 çocuk babası. Hürriyet Gazetesi'ne transfer olan Abdülkadir Selvi aynı zamanda CNN Türk'te konuk olarak ekrana geliyor.

Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Metalurji Bölümü’nde tamamlayan Selvi, Yeni Nesil ve Yeni Asya gazetelerinde çalıştıktan sonra HBB TV’de muhabir ve haber müdürü olarak görev yaptı. Bu kanalda “Politika Gündemi” isimli programı hazırlayarak sundu.

TGRT’de Ankara Haber Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001 yılından bu yana Yeni Şafak Gazetesi’nde haber müdürü olarak görev yapmaktaydı.

2016 yılında Yeni Şafak'tan istifa edip Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığına başladı.

Abdülkadir Selvi Erhan Seven ile birlikte Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatan “İşkence Koğuşlarından Siyaset Meydanlarına : Alperen” adlı kitabı kaleme aldı. 2011 yılında ise “Ateşten Yıllar : Siyasette Said Nursi Tartışması” adlı kitabını yayınladı.