BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Abdulkadir Selvi yazdı Reyhanlı saldırısından 3 gün önce FETÖ'cü savcı...

Abdulkadir Selvi 2013'te Reyhanlı'da 53 kişinin öldüğü saldırının planlayıcılarından Yusuf Nazik'in yakalanmasıyla ilgili bugünkü yazısında çarpıcı ayrıntılar aktardı.

Abone ol

Reyhanlı’da 53 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı planlayan Yusuf Nazik katliamdan beş yıl sonra Türkiye’de... Nazik, MİT’in altı ay süren takibi sonucu, Suriye’de Esad’ın kalesi olarak bilinen Lazkiye’de yakalanıp Türkiye’ye getirildi. Müthiş operasyon bugün köşe yazarlarının gündemindeydi.

SAVCI ISRARLARA RAĞMEN DİKKATE ALMAMIŞ
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de Reyhanlı saldırısına değindi. Saldırıdan 3 gün önce MİT'in savcı Özcan Şişman'a bilgi verildiği halde harekete geçilmediğini yazan Selvi, ayrıca o savcının MİT TIR'ları operasyonunu yürüten isim olduğunu hatırlattı. İşte Reyhanlı saldırısına ilişkin Selvi'nin yazdıkları:

SAVCI ÖZCAN ŞİŞMAN’IN MEKTUBU
"Bunu ben iddia etmiyorum. Savcı Özcan Şişman itiraf ediyor. Şişman 8 Temmuz 2015 tarihinde o dönem Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Can Dündar’a gönderdiği mektupta, “2012 yılının kasım ayında MİT yetkilileri yanıma gelerek, aralarında Murat Özdeş isimli bir kişinin de bulunduğu bir grubun bombalı saldırı hazırlığı içinde olduğunu ihbar etti” diyor.

Peki, ne yapılmış? Savcı Şişman anlatıyor: “Teknik takip sırasında sadece bir kez ortam dinlemesinde saldırıya ilişkin görüşmeler tespit edildi” Bu durum karşısında savcı ne yapıyor? Savcı Şişman, MİT’in ısrarla operasyon yapılmasını istediğini belirtiyor, “İşimize karışmamalarını söyledim” diyor. Devletin terörle mücadeleden sorumlu savcısının işi ne olabilir ki?

Özcan Şişman, “Soruşturma sürerken Reyhanlı saldırısından üç gün önce, 8 Mayıs Çarşamba günü MİT’ten bir yetkili geldi. Tedirgin ve panik halinde operasyon yapılmasında ısrar etti. Somut bir gelişme olmadığını söyleyince işimize karışmamaları uyarısında bulundum” diyor.

ÖZCAN ŞİŞMAN KİM?
Sonuç? Üç gün sonra 53 vatandaşımızın hayatına mal olan Reyhanlı saldırısı gerçekleşiyor... Peki, bu Özcan Şişman kim? CIA’in Türkiye’ye yönelik en büyük kontrespiyonaj çalışması olan MİT TIR’ları operasyonunu yürüten FETÖ’cü savcı...

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı