BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Abdulkadir Selvi paylaştı Afrin için anket sonuçları

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Afrin'de YPG/PYD hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili MAK Danışmanlık'ın yaptığı anket sonuçlarına yer verdi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Afrin operasyonana karşı kamuoyunun bakışını yazdı. 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin CHP tavanından gelen bazı çatlak seslerin aksine, tabanın operasyona destek verdiğini hatırlatan Selvi, MAK Danışmanlık'ın son anket sonuçlarını paylaştı.

AK PARTİ VE MHP'DE YÜZDE 100'E YAKIN
(...)MAK’ın araştırmasına göre Türk halkının yüzde 85’i Afrin operasyonunu destekliyor. MAK’ın 20-26 Ocak tarihleri arasında 30 büyükşehir ve 23 ilde 5496 kişi ile yüz yüze yaptığı ankete göre, AK Parti ve MHP’de bu oran neredeyse yüzde yüze yakın. Sadece Güneydoğu’da bu oran birkaç puan etkileniyor.

CHP'DE AFRİN OPERASYONUNA DESTEK YÜZDE 75
CHP’de ise yüzde 75 seviyesine ulaşıyor. “Oyumu CHP’ye verdim” diyenlerin büyük bir oranı Afrin operasyonunu destekliyor. Bölge bazlı olarak incelendiğinde ise İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde, bu destek yüzde 85 seviyesine ulaşıyor, sahillerde biraz geriliyor.
Siyaset yapanların Afrin ruhunu dikkate alması gerekiyor. Hele hele bu partinin adı CHP’yse...

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

Kılıçdaroğlu: Afrin kentine girilmemeli

Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek cevap! Terör destekçisi