BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  MEDYA

Abdülkadir Selvi HDP'ye çaktı 'Kürt'ün suçu ne'

2015 genel seçimlerine parti olarak girecek olan HDP'nin Batı'dan oy beklemesine, Abdülkadir Selvi'den 'Nişantaşı'nda özgürlük mesajı Güneydoğu'da pol-Pot rejimi... Kürt'ün suçu ne?' eleştirisi geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 2015 Genel seçimlerinin yaklaşmasıyla HDP'nin seçim sonuçlarının nasıl geleceğine dair söylemlerin yükseldiği son günlerde seçime parti olarak girme kararıyla şaşırtan HDP, çözüm sürecinde özellikle Cizre'de yaşanan olaylar ve 6-8 Ekim olayları üzerinden sıklıkla eleştiriliyor. 

2015 GENEL SEÇİMLERİ VE SEÇİME PARTİ OLARAK GİREN HDP...

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında seçimlere parti olarak girme hedefi güden HDP'nin, özellikle de anketlere bakıldığında CHP ve MHP'nin ilerleme kaydetmekten uzak olduğu bu siyasi atmosferde durumu lehine çevirdiğini ve batıda düşen CHP oylarına rağmen oy oranının yükselişe geçtiğini vurgulamasının ardından, "Türkiyelileşme adına Türkiye’nin batısından oy isteyen HDP, neden hala Güneydoğu’da özerlik ilan etmenin peşinde?" diye sorguladı.

"BUNUN NERESİ TÜRKİYELİLEŞME..."

Selvi, "Doğuda özerklik, batıda Türkiyelileşme. Peki samimiyet bunun neresinde. (...) HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yok biz bunları batıda yapmayacağız” derse o zaman Kürt'ün suçu ne? Devletin kaldırdığı OHAL’i bölge insanına yaşatmanın anlamı ne? Nişantaşı’nda özgürlük mesajı, Güneydoğu’da Pol-Pot rejimi. Bunun neresi Türkiyelileşme?" diye sorguladı.

İSPANYA VE ETA TERÖRÜ ÖRNEĞİ VE CİZRE OLAYLARI

Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Diyarbakır’a, AB Bakanı Volkan Bozkır’la da Madrid’e gitmesinin ardından özellikle Madrid'deki atmosfere dair gözlemlerini aktardı. İspanya'daki ETA terörünü hatırlatan ve 'İspanya’nın ETA ile mücadelesini çözüme ulaştırması'nı irdeleyen Selvi, "sağda solda bombaların patladığı, ETA terörünün devam ettiği, GAL’ın faili meçhul infazlara imza attığı günlerde olsa Madrid bu kadar gelişebilir miydi? Daha da ötesi insanlar gecenin bir yarısı güven içinde sokaklarda, meydanlarda, parklarda gezip eğlenebilir miydi?" diyerek İspanya'daki ETA terörü ile Türkiye'de çözüm sürecinde devam eden Cizre olayları ve Doğu-Güneydoğu'daki PKK eylemlerini kast etti.

Selvi, İspanya'daki terör sonrası huzurlu atmosferi anlatmasının ardından "Peki Diyarbakırlının, Cizrelinin, Hakkarilinin suçu ne?" diye sorguladı.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

(...)

Güneydoğu’dan şehit cenazelerinin geldiği bir ortamda HDP hangi Türkiyelileşme projesiyle ortaya çıkacaktı?

Karakolların basıldığı cenaze törenlerinde intikam yeminlerinin edildiği bir zeminde HDP Genel Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Ege’den, Marmara’dan nasıl oy alacaktı? Yüzde 9.8’e nasıl ulaşacaktı?

Son anketlerde CHP ve MHP yerinde sayıyor. Seçimlere 4.5 ay kala iki muhalefet partisinde oyların yükselişi yönünde bir eğilim gözlenmiyor. Tam tersine okun yönü aşağıya doğru. AK Parti lider değişikliğine rağmen yüzde 47-50 bandını koruyor. HDP ise yüzde 7.5 dolayında gözüküyor. Özellikle 6-8 Ekim olayları nedeniyle Kürt seçmende HDP’ye karşı bir sorgulama gözüküyor ama CHP’nin tel tel dökülmesi nedeniyle batıda ibre yukarıya doğru.

Çözüm sürecinin son tümseği aşmaya çalıştığı bir sırada 6-8 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da ve son olarak Cizre’de yaşananlar nedeniyle asıl batılı kamuoyunun HDP’yi sorgulaması bekleniyor.

Türkiyelileşme adına Türkiye’nin batısından oy isteyen HDP, neden hala Güneydoğu’da özerlik ilan etmenin peşinde?

Doğuda özerklik, batıda Türkiyelileşme. Peki samimiyet bunun neresinde.

"NİŞANTAŞI'NDA HENDEK..."

Aynı şekilde Cizre’de hendek kazıp, HÜDA-PAR'lıların evlerini işaretleyen, yüzüne poşu geçirip, Cizre Kantonu denemeleri yapan, sokak başında kimlik kontrolüne çıkan HDP, batıdan destek bulduğu takdirde Nişantaşı’nda hendek kazıp, bazı kafelerin üzerine çarpı işareti atıp, yüzlerine poşu takıp kimlik kontrolüne mi çıkacak?

Yine aynı şekilde çözüm sürecine rağmen bölgede vergi adı altında haraç toplayan örgüt, eğer İstanbul’da Kocaeli’nde destek bulursa, Türkiye’nin yüz büyük firmasına ayrı, 500 büyük firmasına ayrı miktarda olmak üzere vergi mi salacak?

"KÜRT'ÜN SUÇU NE?"

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yok biz bunları batıda yapmayacağız” derse o zaman Kürt'ün suçu ne?

Devletin kaldırdığı OHAL’i bölge insanına yaşatmanın anlamı ne?

Nişantaşı’nda özgürlük mesajı, Güneydoğu’da Pol-Pot rejimi.

Bunun neresi Türkiyelileşme?