BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.475,08
HABER /  GÜNCEL

Abdülkadir Selvi duyurdu FETÖ üçüncü aşamaya geçti

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Rus Büyükelçi Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş ile ilgili çarpıcı ayrıntılar aktardı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, "Uyuyan hücreler harekete geçti" başlıklı köşesinde sukastçıyla ilgili kritik bilgiler paylaştı.

15 TEMMUZ GECESİ GÖREVİNE GİTMEMİŞ

Mevlüt Mert Altıntaş’ın rapor alarak, 15 Temmuz darbe gecesi görev yaptığı Diyarbakır Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ndeki görevine gitmediğini yazan Selvi, saldırganın raporunu kabul eden amiri Kahraman Sezer'in darbe girişiminin ardından FETÖ’cü olduğu iddiasıyla tutuklandığını hatırlattı.

YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ

Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefon kayıtları incelendiğinini ifade eden Selvi, yazısında "İzmir ve Diyarbakır’daki FETÖ imamlarıyla yoğun bir görüşme trafiği içinde olduğu tespit edildi. Suikast günü ise yaptığı 13 görüşme mercek altına alındı." ifadelerini kullandı.

BYLOCK VAR AMA AKTİF KULLANICI DEĞİL

 Katil polisin telefonundan ByLock çıktığı bilgisini paylaşan yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

FETÖ’cülerin 2016 yılı Ocak ayına kadar etkin bir şekilde haberleştikleri ByLock programı, Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonunda da çıktı. ByLock, kırmızı, turuncu ve mavi olmak üzere üç kademeli olarak sınıflandırılmıştı. Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonuna ByLock programının yüklendiği, oradan görüşmeleri takip ettiği ancak aktif olarak kullanmadığı belirlendi.

DARBE GİRİŞİMİNDEN 1 HAFTA ÖNCE ÜZERİNE KAYDETMİŞ

 Mevlüt Mert Altıntaş'ın suikast sırasında kullandığı Canik marka tabancayı 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta önce MKE’den satın alarak, üzerine kaydettirdiğini belirten Selvi, suikastın neden düzenlendiğine görüşlerini böyle sıralıyor:

FETÖ ÜÇÜNCÜ AŞAMADA

"Artık El Kaide-PKK, DAEŞ gibi marka bir terör örgütüne dönüşen FETÖ saldırıları üç aşamalı olarak değerlendiriliyor.

1- 7 Şubat MİT krizi ve 17-25 Aralık operasyonu ile hükümeti düşürme hamlesi.

2- 15 Temmuz darbe girişimi.

3- Uyuyan hücrelerin harekete geçirilip Karlov suikastında olduğu gibi stratejik hedeflere yönelik suikastlar düzenlenmesi... Ya da intihar eylemleri. Üçüncü aşama ya da yeni faz olarak isimlendiriliyor. İstihbarat birimleri şimdi uyuyan hücreleri tespit etmek için çalışıyor. Önümüzdeki günler FETÖ suikastçıları açısından önemli gelişmelere gebe olabilir."