BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.279,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Abdulkadir Selvi bomba tüyo verdi Erdoğan ön çalışma yaptırmış

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, hafta sonu AK Parti'nin yönetimini yenileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, belediye başkanlarıyla ilgili büyük bir değişime hazırlandığını yazdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yapılan AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nde parti yönetimini yeniledi. 50 kişilik MKYK listesinde 29 yeni isim vardı. Erdoğan, 16 Nisan referandumunun ardından “metal yorgunluk”tan söz etmişti. O tarihten bu yana milletvekillerinin yarısı değişti, bakanların beşte dördü gitti, haftasonu yapılan kongre ile parti yönetiminin yüzde 58’i yenilendi.

DEĞİŞİM YÜZDE 58'İN ÜZERİNDE OLACAK
Peki bundan sonra ne olacak? Merak edilen konuya ilişkin AK Parti kulislerini yakından takip eden isimlerden Abdulkadir Selvi köşesinde dikkat çeken ayrıntı aktardı. "Değişim sırası belediye başkanlarında" başlıklı köşesinde Selvi, "Değişim sırası şimdi yerel seçimlerde. Yerel yönetimlerde değişimin bu oranın çok üstünde olacağı söyleniyor. Bir tüyo vereyim: Erdoğan bir ön çalışma yaptırmış durumda. Şimdilik bu kadarla yetinin." diye yazdı.

Kongrenin yapıldığı 18 Ağustos akşamı gerçekleştirilen MKYK toplantısında Erdoğan'ın yeni hedefi yerel seçimler olarak gösterdiğini belirten yazar, Erdoğan'ın AK Parti ve hükümet arasındaki dengeyi nasıl kurduğunu anlattı:

HÜKÜMETLE PARTİYİ AYIRDI
"(...)Erdoğan hükümeti ve partiyi başkanlık sistemine göre dizayn ediyor. Bizim muhalefet kendi iç tartışmalarıyla boğuşurken Erdoğan çok önemli bir iş yaptı; hükümetle parti işlerini birbirinden ayırdı. Kabinede yer verdiği Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül’ü MKYK’ya almadı. Hükümette siyasetten gelmeyen kadrolarla icraata yönelirken partiyi tecrübe ve gençlik dengesini kurarak politika yapacak bir merkez haline dönüştürdü. İcraatı hükümet, siyaseti parti yapacak. 24 Haziran’ın ardından bakanlar kurulu belirlendikten sonra yapılan MYK toplantısında yeni bakanların partinin yetkili kurullarının toplantılarına katılıp katılmaması konusu ele alınmıştı.

Malum, dört bakan haricindekiler siyasetten gelme değil. Erdoğan, bakanların alanlarıyla ilgili olarak ihtiyaç duyulduğunda MYK’ya davet edilip görüşlerine başvurulabileceğini ama toplantılara katılmalarına gerek olmadığını söylemişti. “Ama Meclis’teki grup toplantılarına katılsınlar” demişti. Aynı şekilde ilk sıralarda yapılan bakanlar kurulu toplantılarında bakanların milletvekillerinin talepleri karşısında nasıl hareket edeceklerini sormaları üzerine “Siz işinize odaklanın” diye talimat vermişti."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı