BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Abdulkadir Selvi 'bir yere yazın' dedi Kılıçdaroğlu'nun gönlündeki adayı açıkladı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na en yakın ismin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu yazdı.

Abone ol

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul adayı kim olacak merak konusu oldu. Çok sayıda aday konuşulsa da Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bir ismin öne çıktığı görüşünde. O kişi Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan başkası değil.

CHP'nin İstanbul adayına ilişkin kaleme aldığı bugünkü yazısında Selvi, CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi arasındaki ittifak görüşmelerinine dair son durumu da paylaştı:

"Bu arada muhalefet cephesinde de önemli gelişmeler yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmeyi planlıyordu. Ancak Edirne milletvekili Erdin Bircan’ın ölümü nedeniyle programını değiştirmek zorunda kaldı. Bu hafta olmazsa önümüzdeki hafta görüşecekler. Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile ikinci görüşmeyi yapmadan önce Karamollaoğlu ile bir araya gelmek istiyor. Kılıçdaroğlu, yerel seçim ittifakına Saadet Partisi’ni de dahil etmek istiyor.

GÖNLÜNDE YATAN İSİM EKREM İMAMOĞLU
Kılıçdaroğlu’nu bekleyen önemli bir randevu da Muharrem İnce görüşmesi olacak. Kılıçdaroğlu’nun pazar günü İnce ile görüşmeyi planladığı ortaya çıktı. Ancak Erdin Bircan’ın vefat etmesi üzerine görüşme gerçekleşmemiş. Çarşamba ya da perşembe günü bir araya gelmeleri bekleniyor. İstanbul için Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce’ye sıcak bakmadığı biliniyor. Ancak siyasetin şartları nasıl oluşur bilinmez. Ama konu İstanbul olunca Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bir yere yazın derim. AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde de CHP’nin en başarılı belediye başkanı olarak çıkıyor. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na en yakın isim Ekrem İmamoğlu diyebilirim. En azından Kılıçdaroğlu’nun gönlünde yatan ismin Ekrem İmamoğlu olduğunu biliyorum."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı